25 de bune maniere pe care copilul trebuie sa le cunoasca

/ / Modificat: 2016-07-15
25 de bune maniere pe care copilul trebuie sa le cunoasca

Un copil manierat se va remarca in orice societate si se va integra in orice grup mult mai usor. Pentru a avea un copil cu maniere nu trebuie decat sa-l ajuti sa stapaneasca anumite reguli simple. Acestea se pot invata pe parcursul anilor de educatie.

In cunoscutii sapte ani de acasa orice parinte isi poate educa copilul astfel incat sa fie respectuos. Exista cateva reguli simple ce trebuie respectate de cei mici si cateva maniere ce trebuie puse in practica!

Descopera cele 25 de maniere pe care copilul trebuie sa le cunoasca si pe care trebuie sa integrezi in comportamentul lui!

Maniera 1: Atunci cand un copil are nevoie de ceva anume si cere, va trebui sa-l inveti sa spuna de fiecare data "Te rog".

Maniera 2: De fiecare data cand copilul tau primeste ceva, va trebui sa raspunda cu "Multumesc".

Maniera 3: Obisnuieste-ti copilul sa nu intrerupa oamenii mari atunci cand acestia isi vorbesc. Ei se vor putea adresa in momentul in care acestia au terminat de vorbit.Totusi, in cazul in care exista vreo urgenta, copilul o poate face.

Maniera 4: In cazul in care copilul trebuie sa intervina in vreo discutie, acesta poate folosi expresia "Ma scuzati" pentru a reusi in acelasi timp sa atraga atentia asupra ceea ce urmeaza sa zica.

Maniera 5: Atunci cand cel mic nu stie exact ce este mai bine de facut, sfatul parintelui este sa-l obisnuiasca sa ceara permisiunea.

Maniera 6: Orice parinte ar trebui sa-i explice copilului sau ca nu este frumos sa aiba comentarii la adresa infatisarii unei persoane sau la aspectul fizic al acesteia. Totusi daca acestea sunt unele pozitive cum ar fi complimentele, ele pot fi oferite de cei mici.

Maniera 7: Invata-ti copilul sa bata la orice usa este inchisa si sa astepte pana cand primeste un raspuns. Copilul va da dovada de respect, aratand in acelasi timp ca este civilizat.

Maniera 8: In momentele in care copilul primeste cadouri spune-i sa zica “Multumesc”. Este important sa faca o impresie buna de mic.

Maniera 9: Este politicos din partea oricarui copil sa raspunda cu aceeasi intrebare atunci cand este intrebat ce face sau cum se simte.

Maniera 10: Invata-ti copilul ca nu trebuie sa rada la orice, cu atat mai mult daca este cazul de vreo gluma intepatoare. Copiii se pot razbuna rapid pe cei care rad de ei.

Maniera 11: In cazul in care copilul tau se loveste de vreo persoana din greseala sau da peste cineva, spune-i sa se scuze de fiecare data.

Maniera 12: Copiii nu trebuie sa utilizeze un limbaj vulgar in prezenta adultilor.

Maniera 13: Parerile negative pe care le au copiii ar trebui sa fie pastrate pentru ei si pentru prietenii lor. De aceea, parintii ar trebui sa discute cu copiii lor si sa-i faca sa inteleaga faptul ca o opinie negativa venita din partea unui copil nu este de interes pentru un adult.

Maniera 14: Atunci cand copilul tau este invitat la casa unui coleg, aminteste-i sa le multumeasca parintilor pentru felul in care acestia l-au tratat si/sau servit.

Maniera 15: In cazul in care copilul tau foloseste telefonul mobil invata-l sa se prezinte ori de cate ori efectueaza un apel. Mai intai va trebui sa se prezinte, ulterior va putea intreba de persoana pe care o cauta.

Maniera 16: Obisnuieste-ti copilul sa nu strige persoanele pe care le cunoaste dupa numele lor.

Maniera 17: Invata-l pe cel mic sa stea linistit sau sa astepte atunci cand s-a plictisit la vreo reuniune sau la o piesa de teatru. Copiii trebuie sa respecte artistii care muncesc pentru acest lucru.

Maniera 18: Aminteste-i copilului tau ca nu este frumos sa se scobeasca in nas de fata cu toata lumea. De altfel, spune-i sa puna mana la gura de fiecare data cand tuseste sau stranuta.

Maniera 19: Este frumos si politicos din partea oricarui copil sa tina usa deschisa si pentru o alta persoana dupa ce a trecut de ea, in cazul in care exista vreo persoana in spate.

Maniera 20: Atunci cand copilul sta la masa, roaga-l sa tina in poala un servetel. Acesta va trebui sa fie utilizat pentru a se sterge la gura in momentul in care va fi nevoie.

Maniera 21: Copiii ar trebui sa intrebe orice parinte, profesor sau vecin daca au nevoie de ajutor.

Maniera 22: In cazul in care un adult ii cere unui copil o favoare, atunci acesta va trebui sa il ajute cu zambetul pe buze.

Maniera 23: Invata-ti copilul sa manance corect, folosind tacamurile asa cum trebuie.

Maniera 24: Spune-i copilului tau sa multumeasca atunci cand este ajutat.

Maniera 25: Nu este frumos ca un copil sa se intinda dupa lucrurile puse pe o masa. Este de ajuns sa ceara pentru a-i fi date.

Tu ce bune maniere l-ai invatat pe copilul tau? Ti-au fost utile informatiile oferite de noi? Asteptam parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Top 6 bune maniere la copii. Cum ii ajuti sa le invete?

Bune maniere de baza pe care copiii le uita adesea

Reguli generale de buna purtare in public

Bunele maniere ale copilului la restaurant

Cum inveti copilul sa se prezinte sau sa faca cunostinta cu ceilalti?

Bunele maniere ale copilului in vizita

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bune maniere Educatie Bune maniere copii

Articole recomandate

Citeste si despre