Teama de intoarcerea la scoala

/ / Modificat: 2016-08-11
Teama de intoarcerea la scoala

teama_intoarcere_scoala

Teama de intoarcerea la scoala spune "prezent" in mintea copiilor pe la inceputul lunii septembrie. Trenul din Franta care a adus vacanta copiilor se pregateste sa plece si sa ia cu el bagajul amintirilor de vara. Cum ii ajuti sa depaseasca anxietatea revenirii pe bancile scolii?

copil-scoala_4

Cand se apropie momentul revenirii pe bancile scolii, copiii resimt o stare de tristete. Au in minte un traseu lung de parcurs, presarat iarasi cu note, examene, ascultari si un orar incarcat de materii grele. Altii sunt emotionati si manifesta o stare de anxietate pentru ca trec intr-o noua forma de invatamant si cunosc colegi noi. oricum ar fi, teama sau anxietatea revenirii la scoala apare la mai toti copiii.

Ajuta-l sa se acomodeze cu programul de scoala inca din timp!

Revenirea la scoala atrage dupa sine schimbarea programului copilului - treziri matinale, ore pentru teme si invatat si alte modificari in rutina. Ajusteaza programul lui cu mult inaintea inceperea scolii, pentru a nu resimti acut schimbarile.

Incurajeaza-l sa iti impartaseasca temerile!

inapoi_la_scoala_educatie_copiiAsigura-l ca iti poate spune orice si ca il poti ajuta sa treaca peste frica de colegi sau profesori noi, de note si de anumite materii daca ti le impartaseste. Spune-i ca este normal sa aiba temeri si vorbeste cu el in privat despre asta.

Daca prichindelul tau are o viziune pesimista despre scoala si ce se intampla acolo, ajuta-l sa descopere si partea frumoasa a acestei institutii. Povesteste-i despre intamplarile tale haioase din scoala, ajuta-l sa descopere activitati interesante care se pot face acolo si invata-l cum sa se si distreze, nu numai sa invete in perioada scolara.

Vizitati scoala inca din august!

Reobisnuieste-l pe copil cu atmosfera scolara facand cateva vizite prin curtea scolii si prin institutie inainte de sunarea primului clopotel. Copilul se va acomoda mai usor cu ideea ca reincepe scoala.

Invata-l cateva tactici de depasire a momentelor de anxietate!

Atunci cand copilul are un moment de panica sau se simte depasit de situatie este bine sa fie pregatit. Invata-l cateva tehnici de respiratie pe care sa le execute cand simte ca este coplesit. Si compania unei jucarii preferate sau a unei poze familiare poate fi de ajutor atunci cand se simte anxios. Acestea pot avea efect calmant asupra lui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inceperea scolii Temeri copii

Articole recomandate

Citeste si despre