Ce sa NU faci inainte de inceperea scolii?

/ / Modificat: 2016-08-11
Ce sa NU faci inainte de inceperea scolii?

scoala_copii

Inceperea scolii este la un pas distanta de micutul tau. Drama reinceperii ascultatului, testelor si notelor il deprima pe acesta. Important este ca trecerea de la vacanta la scoala sa fie lina si treptata pentru micutul tau. Iata ce NU trebuie sa faci!

Nu cumpara rechizite inainte de a face inventarul casei

Cu siguranta ca micutului tau ii vor trebui mai multe caiete si manuale noi. Insa nu te arunca sa cumperi lucruri pe care le are deja si care sunt intr-o stare extrem de buna. De exemplu, creioane de colorat, acuarele, pensule, blocuri de desen, penar, guma de sters si alte instrumente de scris pe care cu siguranta le-a folosit si in timpul verii cand ai mai desenat sau ai facut crafturi ori felicitari.

Nu il lasa sa treaca brusc de la programul de vacanta la cel de scoala

Nu astepta pana in duminica de dinainte de inceperea scolii pentru a-l pune pe copil sa se culce mai devreme, sa isi schimbe programul de joaca sau sa isi faca temele de vacanta. Aceste schimbari il vor marca si vor face foarte grea readaptarea la ritmul scolar.

copil-scoala_1

Trebuie ca de pe la mijlocul lui august sa incepi sa umbli la programul si rutina lui. Sa incepi sa ii schimbi orele de joaca, sa ii introduci ore de facut teme si sa se culce pe zi ce trece mai devreme. astfel incat sa se trezeasca cat mai aproape de ora de trezire pentru scoala. Nu strica nici cateva vizite pe la scoala in vacanta, pentru a se reobisnui cu locatia si atmosfera si cu ceva discutii legate de reinceperea scolii, de temeri si asteptari.

Nu te grabi sa ii cumperi haine de toamna sau iarna

art_tinuta_scoalaPrioritizeaza nevoile scolare ale copilului! Exista foarte mari sanse ca micutul sa mai poarte o buna perioada de timp hainutele de vara. Si chiar daca se mai lasa putina racoare, micutul tot tricou sau rochita va purta si cel mult isi va pune o gecuta subtire pe deasupra.

Organizeaza-ti bugetul astfel incat sa te asiguri ca mai intai cumperi rechizite si manuale si tot ce mai are nevoie pentru un inceput de an in forma si abia apoi concentreaza-te pe hainute.

Nu il lasa sa faca temele de vacanta in ultima zi a vacantei

Nu zice nimeni ca trebuie sa stresezi copilul cu temele scolare de la inceputul vacantei. Insa nici sa le lasi pe ultima suta de metri nu este indicat.

Este important sa il pui cu 2-3 saptamani inainte sa isi pregateasca temele pentru inceperea anului scolar. In acest fel, faci si tranzitia mai usoara pentru ca va fi obisnuit cu teme si materiale scolare.

Nu neglija discutiile despre reintoarcerea la scoala

Revenirea pe bancile scolii este un moment delicat pentru copii. Si nu face parte dintre cele mai indragite activitati ale copilului. Acesta trebuie ajutat sa descopere bucuria de a merge la scoala. Iar acest lucru nu se intampla decat daca vorbesti cu micutul cu ceva timp inainte de a incepe anul despre lucrurile placute si amuzante pe care le poate face la scoala.

Copilul trebuie sa inteleaga ca scoala nu inseamna decat teme si note, ci ca exista informatii, activitati si cursuri care ii pot fi pe plac sau care pot cultiva talentele pe care le are.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inceperea anului scolar Revenire scoala Pregatire scoala copii Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre