Copiii care cresc prea repede…

/ / Modificat: 2017-07-19
Copiii care cresc prea repede…

Ati observat cat de repede cresc copiii de azi? Uitati-va in jur si veti vedea fetite de 12 ani care se imbraca de parca ar avea 20 si baietii care se cred Don Juani inainte de a sti cine sunt si ce vor de la viata.

Telefoanele le tin loc de carti, de jucarii, de jocuri si prietenii inca din clasa I.

Incep sa se indeparteze de parinti atat de repede, incat nici nu apuca sa isi dea seama cat de buni prieteni le pot fi acestia. Incep sa ii sfideze si sa le inchida usa in nas.

Adolescenta vine mult mai repede la copiii de azi. Pentru ca o cauta, ca o scuza pentru certurile cu parintii si pentru dezinteresul fata de scoala si orice forma de a invata ceva. Adolescenta e mult mai agresiva, mai bezmetica si mai salbatica in cazul copiilor din ziua de azi. Pentru ca au crescut prea repede si nu au apucat sa isi infinga picioarele puternic in pamant.

Daca ar fi sa dau un sfat, mie si tuturor parintilor care au copii mici inca, este acesta: Incercati sa ii incurajati pe copii sa fie copilarosi cat mai mult timp.

Uneori, noi ii fortam sa creasca prea repede pentru ca vrem sa faca multe lucruri si sa fie responsabili. Ne asteptam sa inteleaga asemenea oamenilor mari si le spunem de atat de multe ori: trebuie, trebuie, trebuie!

Am auzit atat de multi parinti zicand: "Esti prea mare ca sa te mai joci cu jucariile!", "Esti prea mare ca sa mai cari dupa tine ursuletul de plus!", "Esti prea mare ca sa ma dormi cu papusa!"

Nu, nu cred ca sunt prea mari. O sa aiba toata viata sa se trezeasca devreme ca sa mearga, responsabili, la serviciu. O sa aiba tot timpul sa greseasca si sa se dea cu capul de pragul de sus. Vor avea tot timpul sa traiasca cu teroarea lui ''trebuie'': "Asta trebuie sa faci!", "Asa trebuie sa vorbesti!", "Asa trebuie sa te comporti!"

Nu e nicio rusine sa ai un copil copilaros nici la 18 ani. Chiar si atunci, e doar un copil.

Eu sunt Andreea. Sunt un om mai bun, datorita fetitei mele. Scriu despre experientele noastre, despre temeri, greutati, dar mai ales despre minunile care ti se intampla in fiecare zi atunci cand esti parinte. Ma gasesti pe educatiecudragoste.ro si pe Facebook.com/educatiecudragoste.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copii

Articole recomandate

Citeste si despre