Oare sunt o mama buna?

/ / Modificat: 2017-06-08
Oare sunt o mama buna?

Te-ai intrebat vreodata asta? De ce? N-ai altceva de facut? N-ai alte "necunoscute" in viata si asta a ramas ultima? N-are cine sa te judece si trebuie sa o faci tu singura? Nu ti-e bine cand esti multumita de tine si cu tine, si trebuie sa cauti confirmare si acceptare? Ia te rog, baga-ti mintile in cap.

Da, draga mea, esti o mama buna. Nici nu ai cum altcumva sa fii. Nu te uiti la copilul tau? E sanatos. Are tot ce ii trebuie. Rade cand se uita la tine. Vine sa iti spuna cand are o problema. 

Ti se plange cand ceva il necajeste. Deci... da, esti o mama buna. Nu-ti mai face probleme aiurea si nu mai cauta raspunsuri la o intrebare care nu isi are rostul. Ce-ti veni sa intrebi asta? E o pierdere de timp.

Nici mamele si nici bunicile noastre nu stiau cum sa ne creasca, nu existau seminarii si conferinte de puericultura si parenting pe vremea aceea si uite ca s-au descurcat chiar bine, la fel ca atea generatii de femei, de mii de ani i. Hr. incoace, fara expertii si specialisti.

Nu esti o femeie frumoasa? Se poate. Dar n-a murit nimeni din asta. Nu esti o gospodina perfecta? Lasa, ca ordinea n-a facut pe nimeni celebru. Nu esti o bucatareasa priceputa? Se poate trai si cu salate, sa stii. Nu esti o soferita buna? De aceea iti da statul tramvai si metrou.

Nu esti o mama buna? Esti, daca vrei, daca iti dai silinta, daca incerci, daca nu ti-e frica. Si daca totusi, chiar "nu ai ce iti trebuie" in ADNul tau, exista o multime de solutii: o carte de puericultura, un curs de parenting, un seminar de pedagogie. 

Ca doar nu crezi ca numai tu te-ai trezit cu un copil si nu stii ce sa faci cu el. Totul e sa nu te indoiesti vreodata de tine si sa nu renunti. Ca altfel nu esti decat "una care a facut un copil". Si e pacat sa ramai doar la stadiul asta cand poti fi mult mai mult de atat. 

Dana Ionescu scrie despre umorul vietii cu doi copii, o pisica si un caine pe www.danaionescu.ro. Puteti citi articolele ei si pe pagina de facebook, iar aventurile si calatoriile intregii familii pot fi vizualizate pe canalul ei de youtube.  

danaionescu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama buna

Articole recomandate

Citeste si despre