Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Somnul la nou - nascut

10 Ianuarie 2012

Se pare ca Eduard doarme mult prea mult ziua si nu este de mirare ca noaptea doarme mai putin si e agitat. Copilul dv trebuie sa doarma dupa-amiaza cel mult doua ore, in felul acesta ritmul somn-veghe se va regla de la sine.

Fiecare dintre noi avem in interiorul creierului un fel de ceas care, in principiu, se regleaza de la sine aproximativ in a treia luna de viata. (in primele doua luni de viata nu are rost sa impunem un program de somn copiilor nostri deoarece este improbabil sa reusim). Dar uneori acest ceas biologic se deregleaza, situatie in care trebuie ajutat.

Medicatia psihoactiva joaca un rol in aceasta reglare. Peritol este un medicament bland, larg (poate prea larg) folosit ca sedativ la copii.

Sunt posibile reactii paradoxale (=efect invers sau neasteptat), incat nu este chiar asa de rar ca Peritol sa duca la si mai mare agitatie. Rugati-l pe doctorul copilului sa va prescrie altceva. Medicamentele psihoactive trebuie prescrise riguros de doctor si reprezinta o buna solutie tranzitorie (timp de cateva zile) pana la reglarea ceasului biologic.


Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro


Recoltare celule stem: cine poate folosi grefa de sange ombilical?

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul