Cum trezesti bebelusul?

/ / Modificat: 2012-01-10
Cum trezesti bebelusul?

Un bebelus poate dormi chiar si 18 ore pe zi. Insa uneori, acesta trebuie trezit – fie pentru a fi hranit, fie pentru a i se da un medicament etc. Te-ai putea lovi de situatia in care bebelusul este un somnoros care nu vrea nici in ruptul capului sa se trezeasca. Urmeaza cativa pasi esentiali atunci cand vrei sa il trezesti!

Galagie

Incearca sa faci putina galagie. Nu face zgomote puternice si bruste, pentru ca risti sa se trezeasca speriat. Creste treptat nivelul de zgomot. Vorbeste-i, da drumul la tv sau la muzica etc. Micutii tresar de cele mai multe ori si la cel mai mic zgomot.

Atingere usoara

Atinge-i usor piciorusele si manutele. Poti incerca chiar sa imiti mersul cu ajutorul degetelor pe spatele micutului tau. Daca nu se trezestem atunci joaca-te usor cu mainile sau picioarele, miscandu-le si scuturandu-le cu blandete.

Compresa

Uda un prosopel din bumbac cu putina apa. Stoarce-l bine si apoi tamponeaza usor gatul si fata bebelusului sau spate. Umezeala si senzatia racoroasa pe care le ofera compresa pot reprezenta un impuls de trezire.

Dezbracare

Dezveleste-l si da-i din hainute jos, pe rand. Unui bebelus ii place mediul calduros si confortabil oferit de hainute si paturica. Daca incepi sa il dezvelesti putin cate putin, diferenta de temperatura brusca l-ar putea trezi.

Daca tot nu se trezeste dupa ce i-ai dat paturica la o parte si pantalonasii jos, atunci pune-i o mana de-a ta, cea care este mai rece, pe abdomen. Ar trebui sa tresara la simtirea acestei atingeri reci.

Schimbare scutec

Schhimba-i scutecelul. Nu prea este fan schimbat scutec nici cand este treaz, insa atunci cand faci acest gest si doarme ar cam trebui sa se trezeasca instant, ba chiar sa fie usor imbufnat. Miscarile corpului bebelusului implicate in acest proces ar trebui sa il faca se deschida ochisorii mari. Si poate cam suparaciosi, din cauza deranjului! De aceea, este important sa vorbesti cu el continuu, pentru a-ti auzi vocea si a se calma daca se sperie.

O gura de aer

Uneori, scoaterea micutului la o mica plimbare sau trecerea brusca la temperatura de afara este tot ce trebuie pentru a-l ajuta sa deschida ochisorii si sa se trezeasca.

Este posibil sa inceapa sa planga. Nu este neobisnuit si de aceea nu ar trebui sa te sperii daca se trezeste astfel. Este normal sa fie suparat. Da-i sa suga sau tetina si se va calma. Apoi, poti trece la motivul pentru care l-ai trezit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trezirea bebelusului Somn bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre