4 sfaturi pentru a face schimbatul scutecelor mai usor

/ / Modificat: 2014-09-29
4 sfaturi pentru a face schimbatul scutecelor mai usor

Schimbatul scutecelelor este un proces destul de simplu si poate fi invatat de orice parinte, insa numai daca stapaneste bine cateva secrete si trucuri esentiale. Daca iti este peste mana si faci o debandada totala in casa de fiecare data cand schimbi scutecul bebelusului, ia aminte la cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci aceasta "sarcina" rapid, curat si fara stres sau prea mult efort!  

scutece-bebelusi

Schimba scutecul bebelusului in momentele in care este linistit!

Alegerea momentului potrivit pentru schimbarea scutecului este importanta pentru a evita situatia in care bebe ar izbucni un mic scandal. Daca este intrerupt dintr-o activitate care ii face placere pentru a a-l schimba, va incepe un taraboi pe masura deranjului. Nu doar ca va plange din toti rarunchii, dar va deveni agitat si iti va ingreuna efortul. Alege sa faci acest pas in ingrijirea lui atunci cand este adormit sau relaxat, in masura in care este posibil.  

schimbare_scutec_bebe

Sigur ca nu poti urma aceasta regula atunci cand iti este clar ca micutul a facut treaba mare. Cu cat il vei pastra mai curat, cu atat se va obisnui mai usor sa faca la olita.

Asigura-te ca ai tot ce iti trebuie langa tine!

Pentru schimbarea scutecului, ai nevoie de cateva lucruri indispensabile:

  • doua scutece curate (unul de rezerva, in caz ca bebe isi face nevoile imediat dupa ce il schimbi);
  • servetele umede;
  • prosop uscat si curat (pentru a sterge foarte bine pielea funduletului);
  • lotiune sau unguent aplicat preventiv, contra iritatiilor;
  • cos pentru aruncarea scutecului murdar.

Este important ca inainte de a pune bebelusul pe masuta de schimbat sa aduni toate aceste lucruri in jurul tau, astfel incat sa nu fii nevoita sa lasi bebelusul nicio secunda nesupravegheat. Nu este nevoie decat de un moment de neatentie pentru ca bebe sa se rostogoleasca si sa cada de pe masuta. Este bine sa eviti astfel de riscuri sau pericole.  

Distrage-i atentia de la schimbarea scutecului cu o jucarie!

Schimbarea scutecului nu este o experienta placuta pentru multi bebelusi. Daca si copilul tau face nazuri atunci cand incerci sa il schimbi, este important sa gasesti o metoda prin care sa ii distragi atentia de la ceea ce urmeaza sa faci.

Cel mai usor mod prin care reusesti sa ii canalizezi atentia in alta parte este sa ii oferi jucaria preferata, pentru a se indeletnici cu ea in timp ce il schimbi. Si un fundal muzical relaxant poate fi de ajutor in acest sens.  

Fii relaxata si zambeste bebelusului atunci cand il schimbi!

Indiferent de starea pe care o ai, este indicat ca de fiecare data cand schimbi bebelusul sa fii relaxata si zambitoare. Daca bebe vede ca esti incruntata si nervoasa, va asocia aceasta activitate cu o experienta negativa si va prelua din starile tale. Va deveni agitat, nervos, va plange si iti va ingreuna efortul de a-l schimba.

In acele momente, schimbatul scutecului ti se va parea o corvoada. Insa daca esti mereu vesela si zambitoare, il calmezi si il faci sa coopereze mai usor in aceasta activitate care nu este placuta pentru niciunul dintre voi.  

Mai cunosti si alte secrete care te ajuta sa transformi schimbatul scutecului intr-o activitate placuta? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Schimbat scutece bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre