Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Super-mami se asigura ca super-bebe nu va face dermatita atopica

20 Martie 2015

Cazurile de dermatita atopica au crescut de 3 ori in ultimii 30 de ani. Dar cum stii daca bebelusul tau va avea dermatita atopica sau are doar piele uscata?

Dermatita atopica se dezvolta atunci cand exista o predispozitie genetica. Daca unul dintre parinti are dermatita atopica, atunci sunt 30% sanse ca si bebelusul sa mosteneasca aceleasi caracteristici ale pielii. Daca ambii parinti au dermatita atopica, probabilitatea creste cu pana la 70%. Adultii cu dermatita atopica trebuie sa fie foarte atenti la nevoile bebelusilor lor pentru a actiona chiar de la nastere.

Descoperire majora: Evolutia trifazica a Dermatitei Atopice

Laboratoarele Dermatologice BIODERMA colaboreaza cu renumiti specialisti in atopie, in special cu Prof. Dr. Thomas Bieber, Presedintele Departamentului de Dermatologie la Universitatea de Medicina din Bonn, Germania. Dupa 5 ani de cercetari, descoperirea acestuia rastoarna ceea ce se stia pana acum despre dermatita atopica. Analizand deficientele barierei cutanate ale pacientilor atopici, Prof. Bieber, expert mondial in imunologie si alergologie, a descoperit un model logic de evolutie a dermatitei atopice in 3 faze.

Analiza profesorului Bieber deschide noi posibilitati in tratarea pielii cu dermatita atopica inca de la nastere, aratand ca este neaparat necesara aplicarea unui emolient adaptat, din primele zile de viata ale bebelusului, pentru a reduce evolutia si agravarea dermatitei atopice.

Riscul de sensibilizare este diminuat prin reducerea deshidratarii pielii, inflamatiei, colonizarii cu Stafilocolul Auriu si a penetrarii alergenilor din aer sau alimente.

Etapele dermatitei atopice analizate de profesorul Bieber

FAZA 1: inca de la nastere

Imediat dupa nastere, se manifesta o faza latenta, in care nou-nascutul are doar uscaciune cutanata denumita xeroza pre-atopica.

FAZA 2: intre 3 si 6 luni

In urmatoarea faza, dermatita atopica se instaleaza si apar reactii alergice, mai intai la alimente, apoi la factorii de mediu: polen, blana de animale etc. si este denumita dermatita atopica extrinseca. Aceasta faza se poate ameliora si intra in remisie inainte de pubertate sau se mentine si la varsta adulta.

FAZA 3: adolescenti, adulti

In ultima etapa, dermatita atopica severa si auto alergica se dezvolta mai ales la adulti. Simptomele devin permanente si ocazional apar complicatii cum ar fi rinita alergica si astmul bronsic.

evolutie-dermatita

Odata ce natura progresiva a dermatitei atopice a fost inteleasa, o noua abordare a bolii a fost adoptata, obiectivele principale in tratamentul acesteia fiind:

Tratamentul dermatitei atopice

1. Tratarea corespunzatoare inca de la nastere

Prof. Bieber sustine ca este important ca bebelusul sa fie tratat corespunzator inca de la nastere, din faza de xeroza pre-atopica, in mod special sugarii cu risc atopic: cei a caror piele este foarte uscata si cei ale caror rude au pielea atopica.

2. Limitarea agravarii

Trebuie actionat cat mai devreme posibil, de la primele simptome, deoarece fiecare puseu atopic este un pas catre urmatorul. Reactia inflamatorie, ca raspuns la un alergen, incurajeaza organismul sa reactioneze la fel si la urmatorul si asa mai departe, atata timp cat pielea nu isi indeplineste rolul sau protector.

Un brevet unic: Skin Barrier Therapy

Inovatie

Laboratoarele Dermatologice BIODERMA au dezvoltat o noua generatie de emoliente dermo-restructurante, bazate pe cele mai recente descoperiri stiintifice, care trateaza corespunzator toate  cele 3 faze evolutive ale dermatitei atopice.

Brevetul Skin Barrier Therapy, complexul biologic brevetat Bioderma, reface biologic si durabil bariera cutanata sanatoasa. Acesta stimuleaza biologic sinteza de lipide si proteine din piele si limiteaza adeziunea Stafilocolului Auriu, factor agravant in dermatita atopica.

OBIECTIVUL 1: Prevenirea Dermatitei Atopice

Atoderm Preventive - Primul produs pentru pielea uscata cu potential atopic

 Atoderm-Preventive

Crema dermo-restructuranta nutritiva pentru pielea foarte uscata a sugarilor, bebelusilor si copiilor, consolideaza bariera cutanata, gratie brevetului  Skin Barrier Therapy prevenind astfel agravarea uscaciunii si declansarea dermatitei atopice.

Parfumul delicat, hipoalergenic si textura lejera care se absoarbe rapid in piele este o reala placere pentru bebe si pentru mami.

Pentru deplina siguranta a bebelusului tau, Atoderm Preventive este formulat in concordanta cu Carta De Siguranta Dermatologica Bioderma, ce contine urmatoarele angajamente: siguranta, eficacitate, toleranta, monitorizare.

OBIECTIVUL 2: Tratarea Dermatitei Atopice

Atoderm Intensive - Actioneaza pe toate disfunctiile pielii atopice

 Atoderm-Intensive

Atoderm Intensive, este prima crema dermo-restructuranta emolienta si calmanta, care actioneaza biologic pe toate disfunctiile pielii atopice si pe consecintele acesteia.

Atoderm Intensive reface biologic bariera cutanata si blocheaza adeziunea Stafilococului Auriu, gratie brevetului Skin Barrier Therapy, calmeaza imediat inflamatia si pruritul, intarzie aparitia unei noi crize atopice si imbunatateste calitatea vietii pacientului si a intregii sale familii.

Textura de ultima generatie, ultra-grasa si nelipicioasa este rapid absorbita in piele, oferind o utilizare placuta. Toleranta este excelenta: nu contine parfum si conservanti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul