Criza genitala la nou nascut

/ / Modificat: 2017-10-01
Criza genitala la nou nascut
Intrebare:

- Fetita mea este nou nascuta si are doar 10 zile. I s-au umflat sanii si sunt foarte tari. Am internat-o si i se dau antibiotice, este normal sa i se dea antibiotice de la aceata varsta? Specific ca atunci cand a vazut-o medicul s-a mirat foarte tare la vederea sanilor umflati. Ce diagnostic are? Este ceva grav? Mentionez ca sotia nu o alapteaza deoarece nu are lapte si o hranim cu milumil.

Raspuns:

In unele cazuri, trecerea unor hormoni din sangele matern in circulatia fetala, poate determina dupa nastere, aparitia unor modificari trecatoare la nou-nascut. Aceste modificari pot apare atat la baieti cat si la fetite, fiind cunoscute sub denumirea de "criza genitala".

Astfel glandele mamare cresc in dimensiuni si se intaresc la 3-4 zile de la nastere; uneori pot prezenta chiar o secretie laptoasa asemanatoare laptelui de mama. Aceste fenomen poate dura de la cateva zile pana la cateva luni.

La fetite pot apare si manifestari la nivel vulvo-vaginal, manifestate prin sangerari sau aparitia unei secretii vulvo-vaginale. La baieti poate apare o marire in volum a testiculelor. Aceste manifestari de regula sunt benigne, fiind necesara doar o igiena locala corespunzatoare pentru a preveni suprainfectiile.

In cazul fetitei dumneavoastra, avand in vedere ca s-a decis internarea in spital si administrarea de tratament antibiotic, este posibil sa fi survenit intre timp o suprainfectie a glandelor mamare pe fondul unei crize genitale.

Antibioticele se administreaza pentru tratamentul unei infectii bacteriene, indiferent de varsta; doar ca, in functie de varsta si de tipul infectiei, se aleg diferite tipuri de antibiotice.

Va sfatuiesc sa incercati sa comunicati cu medicul curant si sa-i solicitati direct acestuia informatii si lamuriri referitoare la diagnosticul (este singurul care cunoaste diagnosticul exact – noi putem doar suspiciona pe baza celor relatate de dumneavoastra) si tratamentul necesar in cazul fetitei dumneavoastra.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Probleme sanatate bebelusi Nou-nascuti

Articole recomandate

Citeste si despre