Copil hiperactiv

/ / Modificat: 2005-11-08
Copil hiperactiv
Intrebare:

- Tudor are 8 luni si mie mi se pare ca e un copil hiperactiv. Deja umbla singur si asta-i face o mare placere...dar "nu stie sa se mai opreasca". Ajunge sa se epuizeze si totusi inca isi doreste activitate. Din aceasta cauza somnul de noapte e foarte agitat...treziri frecvente, din jumatate in jumatate de ora. Ziua are un somn de 2 ore dimineata si o jumatate de ora dupa masa. Se vede insa ca nu sunt somnuri odihnitoare. E miorlait tot timpul.... Am consultat un neurolog...i s-a facut encefalograma...totul e normal, dezvoltarea psihica normala si mi s-a spus ca acest aspect care ma ingrijoreaza va fi depasit cu varsta. Tudor de asemenea e foarte agitat...si uneori chiar agresiv. Eu am pus totul pe seama pesonalitatii, dar ma ingrijoreaza faptul ca e atat de agresiv inca de la o varsta atat de precoce. Tudor sufera de spasmul hohotului de plans, care la fel mi s-a spus ca va fi depasit cu varsta. Ce e de facut? Nu pot sta cu mainile in san. Va rog mult ajutati-ma cu un raspuns.

Raspuns:

Din cele scrise de dvs. am inteles ca totusi Tudor a fost vazut de un neurolog care v-a facut cateva recomadari si de aceea va sfatuiesc sa va linistiti si sa ascultati de acesta.


Din cele scrise de dvs. am inteles ca totusi Tudor a fost vazut de un neurolog care v-a facut cateva recomadari si de aceea va sfatuiesc sa va linistiti si sa ascultati de acesta.

Varsta prea mica a copilului, 8 luni, ne impiedica in a face o evaluare psihologica si a vorbi despre ceea ce dvs. banuiti si anume copil hiperactiv.

Pentru linistea dvs. daca considerati ca ar fi necesar, reveniti la medicul neurolog care l-a mai vazut pe Tudor si exprimati-va deschis temerile dvs. legate de copil.


Mult succes!

Clara Monica Craciun,

psiholog
Clinica Psihosolutions

www.psihosolutions.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre