AtopiControl, o gama ce lupta eficient impotriva dermatitei atopice

/ / Modificat: 2014-03-10
AtopiControl, o gama ce lupta eficient impotriva dermatitei atopice

Pielea uscata si iritata, eczemele sau inflamatiile pielii fetei, ale scalpului, ale zonelor coatelor sau genunchilor copilului tau te-au determinat sa mergi in repetate randuri la pediatru, in cautarea unui diagnostic si a unei solutii. In ziua in care ai aflat ca este vorba despre dermatita atopica ai inceput sa cauti informatii si tratamente care sa-i readuca puiului tau confortul unui copil sanatos, pentru a-l vedea din nou zambind.

Mamele care se confrunta cu o astfel de afectiune a copilului lor stiu ca dermatita atopica nu are un tratament definitiv si ca nu este usor de controlat, desi, cu ajutorul unei metode adecvate, se poate tine sub control. 1 din 5 copii sufera de dermatita atopica, iar 80% dintre acestia au mai putin de 2 ani in momentul in care manifesta simptome de dermatita atopica pentru prima oara.

Dermatita atopica este o boala cronica ce se manifesta prin modificari de durata ale aspectului pielii (eczeme, piele excesiv de uscata, inflamata, cu prurit), a carei bariera de protectie este perturbata. Acest lucru conduce la inflamatii, inrosire si prurit (scarpinat), favorizand astfel patrunderea alergenilor si a microorganismelor prin pielea afectata. In cazul bebelusilor si copiilor, aceasta este o boala foarte greu de suportat, deoarece pruritul asociat cu inflamatie si senzatia de piele care tine, le provoaca un disconfort constant, care le afecteaza dispozitia si sanatatea.

Expertii Eucerin au gasit o solutie pentru a ingriji si trata pielea atopica: gama AtopiControl, care faciliteaza controlul dermatitei atopice, atat in timpul fazei asimptomatice (produse pentru Ingrijire de baza), cat si in timpul celei simptomatice (produse pentru Ingrijire activa).

Dermatita atopica reprezinta o disfunctie permanenta a barierei pielii. Chiar si in fazele "normale", in care simptomatologia nu este evidenta, micro-inflamatiile persista in profunzime. Este nevoie doar de un factor declansator aparent nesemnificativ pentru a provoca un puseu, adica o faza acuta. Faza acuta este caracterizata de un prurit (scarpinat) sever si aparitia eczemei. Pruritul (scarpinarea) si gratajul (zgarierea) poate duce la iritarea pielii sau chiar la producerea infectiei. Pentru a intrerupe acest cerc vicios, este necesara tratarea inflamatiei, reducerea pruritului si consolidarea barierei de protectie a pielii, declara Dr. Gitta Neufang, Head of Research, Eucerin®.

Gama AtopiControl contine ingrediente active de origine naturala ce formeaza un complex de calmare a pielii, ce intrerupe ciclul pielii atopice - iritatie, prurit, grataj, perturbarea functiei de bariera de protectie a pielii, infectie. Acest complex este alcatuit din Acizi grasi Omega-6 care regenereaza bariera cutanata, Licochalchone A care are un efect antiinflamator, Decandiol cu efect anti-bacterian si Menthoxy-propanediol care reduce pruritul. Produsele au o tolerabilitate foarte buna la nivelul pielii atopice, fiind potrivite atat pentru bebelusi si copii, cat si pentru adulti. Nu contin coloranti, conservanti, parabeni, parfum sau corticosteroizi pentru a preveni riscul aparitiei unor reactii alergice.

Produsele din gama AtopiControl:

Lotiune de corp, 250 ml

Ulei de dus, 400 ml

Crema pentru fata, 50 ml

Crema Acute, 40 ml

Spray Anti-prurit, 15 ml

Eucerin AtopiControl INGRIJIRE DE BAZA:

lotiune-corp-atopicontrol

  • AtopiControl Lotiune de corp - folosita de doua ori pe zi, lotiunea reface bariera cutanata a pielii, calmeaza iritatia si reduce pruritul (scarpinat). Recomandata si copiilor.

Pret: 90 RON (250 ml)

ulei-dus-atopicontrol

  • AtopiControl Ulei de dus - special creat pentru zonele sensibile si iritate ale corpului, cu 62% uleiuri naturale in componenta, uleiul de dus curata delicat pielea si reduce senzatia de prurit (scarpinat), prevenind deshidratarea pielii. Recomandat si copiilor.

Pret: 72  RON (400 ml)

crema-fata-atopicontrol

  • AtopiControl Crema pentru fata - crema pentru fata AtopiControl reface filmul hidrolipidic al pielii si permitandu-i acesteia sa se regenereze, eliminand senzatia de prurit (scarpinat) si roseata. Pielea fetei este calmata si protejata. Recomandata si copiilor.

Pret: 62 RON (50 ml)

Eucerin AtopiControl INGRIJIRE ACTIVA:

creme-acute-atopicontrol

  • AtopiControl Crema Acute - crema Acute ofera o ingrijire intensiva in faza acuta a dermatitei atopice, calmand pielea iritata si reducand senzatia de prurit (scarpinat). Recomandata si bebelusilor peste 3 luni.

Pret:  53 RON (40 ml)

spray-antiprurit-atopicontrol

  • AtopiControl Spray Anti-prurit - spray-ul este tolerat excelent de pielea uscata, iritata si inflamata in faza acuta a dermatitei atopice si ofera calmare imediata printr-un efect de racorire al pielii, reducand senzatia de prurit (scarpinat).

Recomandat si copiilor peste 3 ani.

Pret: 40 RON (15 ml)

Produsele AtopiControl de la Eucerin pot fi gasite exclusiv in farmacii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre