Animalele de casa - posibil pericol pentru nou-nascuti?

/ / Modificat: 2013-09-26
Animalele de casa - posibil pericol pentru nou-nascuti?

Un subiect foarte controversat este daca este bine sau nu sa tii animale de casa daca ai copii mici sau daca animalele de companie reprezinta un pericol pentru copiii nou-nascuti.

Specialistii sunt de parere ca, desi exista cateva riscuri, animalele de casa si copiii foarte mici pot convietui foarte bine impreuna daca parintii urmeaza cateva reguli simple.

Citeste mai jos cateva sfaturi despre cum sa eviti incidentele neplacute dintre animalele de casa si copii.

Daca urmeaza sa iti aduci copilul nou nascut acasa pentru prima oara si ai un animal de companie, trebuie sa tii minte ca mai intai trebuie sa pregatesti cainele/pisica etc pentru venirea micutului.

Lasa animalul sa intre in camera copilului, inainte ca micutul sa vina acasa. Animalul tau trebuie sa miroasa jucariile si obiectele care ii vor apartine bebelusului.

Inainte sa ajungi acasa cu micutul tau, roaga pe cineva sa aduca o patura a copilului de la spital acasa si sa o puna in viitoarea camera a bebelusului. Acest lucru il va ajuta pe animalul tau de companie sa se obisnuiasca cu mirosul micutului.

Cand aduci bebelusul acasa lasa pe altcineva sa il duca in brate. Deoarece ai lipsit cateva zile ca sa dai nastere, animalul de companie trebuie sa vada ca esti in regula.

Cand crezi tu ca animalul este pregatit, fa-i cunostinta cu bebelusul tau, dar cu multa grija si sub atenta supraveghere.

Ai grija ca animalele de casa sa fie sanatoase si sa fie duse periodic la veterinar pentru vaccinare si controale de rutina. Daca vrei sa fii super precauta, poti duce cainele la un dresor special inainte de a aduce bebelusul acasa.

Unele animale de companie pot fi periculoase pentru copilul nou nascut. Reptilele, rozatoarele, amfibienii, maimutele, pasarile mici si animalele exotice nu sunt recomandate ca animale de casa pentru familiile cu copii foarte mici.

Cele mai prietenoase si recomandate animale de casa pentru familiile care au un nou nascut sunt pisicile, cainii si iepurii.

Anumite rase de caini pot reprezenta un potential pericol pentru cei mici (ca rasa Pit Bull sau Rottweiler) deoarece au un comportament agresiv.Rasele cele mai prietenoase cu copiii sunt Labrador si Golden Retreiver.

Supravegheaza atent de fiecare data felul in care animalul tau de companie reactioneaza in preajma copilului.

Nu lasa animalul sa intre in camera bebelusului cat timp acesta doarme.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Animal de companie copii Relatia bebelusului cu animalul de companie

Articole recomandate

Citeste si despre