Probioticele si colicile la sugari

/ / Modificat: 2010-12-09
Probioticele si colicile la sugari

Colicile reprezinta un stres si o frustrare pentru parintii care nu stiu ce sa le mai dea bebelusilor si cum sa-i mai calmeze din plans. Daca ceaiurile speciale pentru colici au devenit inutile, atunci este cazul sa apelezi la probiotice, spun specialistii.

Probioticele calmeaza plansul sugarilor care sufera de colici

Cercetatori italieni au descoperit ca un anumit supliment pe baza de probiotice ar putea fi o optiune pentru a calma spasmele severe provocate de colici. Ei sustin ca administrarea catorva doze de Lactobacillus reuteri, o bacterie care favorizeaza digestia, ajuta la calmarea rapida a plansului cauzat de colici la sugari.

Studii recente arata ca aceste crampe abdominale ar putea fi relationate cu un sistem imunitar slabit care nu face fata dezechilibrelor bateriologice din tractul gastrointestinal, iar nivelurile ridicate din bacteria numita E.

coli pot contribui la instalarea acestor spasme. Astfel, cercetatorii sustin ca este foarte posibil ca aceste dureri sa fie alinate cu ajutorul probioticelor (bacteriile sanatoase) care ar ajuta la refacerea echilibrului bacteriologic din intestine.

Pentru a valida aceasta teorie, specialistii au realizat un experiment pe 46 de copii care sufereau de colici, aveau o conditie de sanatate buna, nu prezentau istoric medical cu probleme gastrointestinale, erau alaptati exclusiv si care nu mai primisera alte probiotice cu o saptamana inainte de testare: 25 dintre ei au primit doze din bacteria Lactobacillus reuteri, iar alti 21 au primit pastile cu efect placebo.

Mai putin plans, mai putine colici!

Pentru a valida rezultatul testului, specialistii au masurat plansul copiilor in fiecare zi, calculand minutele. Dupa trei saptamani de la debutul experimentului, plansetele au fost reduse la ambele grupuri de sugari, insa la grupul caruia i s-a administrat probiotic s-a constatat o scadere considerabila a timpului pe care bebelusul il plangea intr-o zi: de la 370 de minute (la inceputul studiului) la 35 de minute.

In concluzie, descoperirile sustin ca simptomele colicilor la sugari pot fi atenuate de suplimentele pe baza de probiotic Lactobacillus reuteri, care prezinta efecte pozitive si in reducerea nivelurilor de E. Coli din sistemul digestic (deci reducerea infectiilor digestive).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Probiotice Colici Colici bebelusi Colici remedii Plans bebe Colici sugari Colici nou-nascuti

Articole recomandate

Citeste si despre