Organizeaza un botez de succes fiind atent la aceste 3 elemente!

/ / Modificat: 2017-09-07
Organizeaza un botez de succes fiind atent la aceste 3 elemente!

Botezul reprezinta unul dintre acele momente de neuitat din viata unei familii. La botez, parintii se reintalnesc cu cele mai dragi persoane pentru a sarbatori nasterea scumpului lor bebelus si intrarea acestuia in familia crestinilor.

Dupa cel putin 40 de zile de la nasterea sa, parintii vor dori sa-si boteze copilul si pentru asta fac anumite pregatiri speciale, necesare. In general, acest tip de eveniment este mult mai usor de organizat decat o nunta si presupune mai multa distractie, atat pentru familia gazda, cat si pentru invitati. De aceea, atunci cand organizeaza un botez, parintii nu vor resimti presiunea pe care au avut-o atunci cand au pregatit nunta si vor avea mai mult timp si mai multa buna dispozitie pentru a se ocupa de detalii.

Lumanarea pentru botez

lumanare_botez

Daca in urma cu doua decenii, lumanarile pentru botez erau identice la fiecare eveniment de gen, in zilele noastre, parintii si nasii au posibilitatea de a alege dintre o multitudine de modele disponibile si pot chiar sa personalizeze lumanarile. In prezent, cele mai la moda tipuri de lumanari pentru botez sunt cele traditionale - care ii confera evenimentului o nota patriotica, lumanarile cu jucarii - acolo unde alegerea cea mai populara este bineinteles, prezenta unui ursulet, dar si lumanarile scurte (de 30 de cm) - care sunt de asemenea decorate frumos si care le permit nasilor sa-si odihneasca mainile, intrucat aceste lumanari scurte se plaseaza pe masa.

Trusoul pentru botez

trusou_botez_baieti

Un element cheie in ecuatia unui eveniment de succes este trusoul de botez, care trebuie cumparat din timp. Cei care vor sa realizeze acest lucru simplu si rapid, in cel mult 3 zile pot primi un trusou pentru botez de la Cris-Mag.ro, de pe Internet. Un trusou include, de obicei: un prosop cu capison din bumbac pentru micut, o panza si o sticluta de mir, un prosop pentru preot, un sapun natural si o fasa. Toate elementele pot fi brodate in functie de tematica aleasa. Seturile tematice pot aborda diverse subiecte in functie de afinitati: traditionala, cu  ingerasi, cu strumfi, cu masinute si asa mai departe.

La botez copilul este desfasat de nasi si apoi tinut in pozitie comoda de catre preot (avand grija sa-i sustina capul) pentru a fi botezat in apa sfintita. Bebelusul isi va intinde corpul, bratele si picioarele, iar apoi cand simte apa va incepe sa planga in hohote. Reflexul sau este normal de a iesi din apa, iar dupa ce este sters si tinut in brate se va calma si linisti treptat.

Sfat de aur pentru linistirea micutului in timpul celebrarii: Specialistii spun ca un bebelus va fi intotdeauna calmat prin alintari mai ales daca este luat in brate de mama sa (pentru el este suficient sa auda vocea mamei si sa-i simta mirosul si caldura, pe care le recunoaste imediat).

Hainutele de botez

haine_botez_fetite

Alegerea hainutelor pentru botez nu reprezinta o misiune atat de dificila precum este alegerea rochiei de mireasa, insa cu toate acestea, numarul mare de modele reusite din care parintii pot alege in zilele noastre poate reprezenta o adevarata provocare.

De cele mai multe ori, parintii aleg hainute de botez care sa fie din aceeasi colectie cu trusoul. Probabil cea mai populara alegere a ultimilor ani este costumul traditional romanesc. Atelierele Cris realizeaza seturi traditionale complete deosebite, care includ trusoul, lumanarea si costumul de botez. Tematica eleganta de print sau printesa este de asemenea una dintre cele mai des intalnite in ultimii ani.

Un factor la care trebuie sa fie foarte atenti parintii este alegerea hainutelor in concordanta cu dimensiunile copilului, mai ales daca acesta nu are varsta specifica pentru botez sau daca pur si simplu nu se incadreaza in dimensiunile specifice varstei. Daca hainutele de botez se cumpara din timp, este foarte important sa se estimeze bine cat va creste copilul din acel moment pana la eveniment.

Pentru un moment atat de special cum este botezul, parintii sunt responsabili in a alege elementele calitative care vor ridica si valoarea in plan social a acestei ceremonii. Toate aceste elemente frumoase vor ramane ca amintire, iar revederea lor, dupa ani si ani, ii va face pe parintii si pe copii sa retraiasca momentele magice si pline de emotii ale ceremoniei botezului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Botez copii Haine bebelusi botez Lumanari botez

Articole recomandate

Citeste si despre