Temperatura apei la baita bebelusului

/ / Modificat: 2014-09-29
Temperatura apei la baita bebelusului

Baia bebelusului este un ritual ce necesita o pregatire atenta. In primul rand, trebuie sa ai grija la temperatura apei pentru baita. Singurul lucru sigur pe care il stii despre temperatura apei la baita bebelusului este ca nu trebuie sa fie nici prea rece, nici prea fierbinte. Dar oare ce vrea sa insemne acest lucru? Pentru ca ceea ce ti se pare tie caldut este posibil sa fie mult prea fierbinte pentru copil, iar ce ti se pare "prea rece" sa fie chiar temperatura adecvata.

Atunci cand un adult intra in apa si este un pic mai calda sau mai rece decat trebuie, corpul lui are tendinta de a se adapta temperaturii. Pielea bebelusilor este insa subtire si sensibila, iar ajustarea naturala a ei la o temperatura nepotrivita nu este posibila.

Care este temperatura potrivita a apei pentru baita copilului?

Apa pentru baita nu trebuie sa aiba niciodata o temperatura mai mare de 48-49 de grade Celsius.

Daca se depaseste numai putin aceasta temperatura, atunci dureaza numai cateva secunde pentru ca micutul tau sa sufere arsuri de gradul 3. Specialistii sustin ca la 60 de grade dureaza cam 5 secunde pentru ca acest lucru sa se intample, iar la peste 65 de grade Celsius numai 2 secunde.

Desi temperatura nu trebuie sa depaseasca niciodata 48-49 de grade, medicii sustin ca cel mai bine este sa potrivesti apa la 37-38 de grade Celsiul pentru mai multa siguranta.O astfel de temperatura face copilul sa se simta confortabil si totodata il ajuta sa retina caldura corporala dupa baie ceea ce face din baita o experienta pozitiva.

Cum verifici temperatura apei?

Cel mai simplu mod de a masura temperatura apei este sa folosesti un termometru de baie. Exista termometre de camera sau corporale care au si aceasta dotare. Daca nu dispui de termometru atunci poti testa si manual:

  • temperatura apei se verifica dupa ce cadita copilului s-a umplut cu apa necesara imbaierii; ea mai trebuie verificata si inainte ca micutul sa fie introdus in apa;
  • de asemenea, temperatura camerei unde are loc imbaierea este la fel de importanta pentru ca influenteaza temperatura apei, iar contrastul dintre temperatura din camera si cea a apei poate crea confort sau disconfort micutului; in plus, daca exista o discordanta mare intre ele, copilul poate raci;
  • temperatura camerei trebuie sa fie undeva intre 21-25 de grade Celsius, dar niciodata mai jos de 21 de grade Celsius;
  • poti testa apa folosindu-te de incheietura mainii; acolo este cea mai sensibila parte a pielii; ea este suficient de subtire si sensibila pentru a se apropia cu cea a bebelusilor;
  • o alta zona a corpului cu care poti verifica temperatura apei este cotul tau; si aici pielea este destul de sensibila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Baie bebelus Temperatura apa baita bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre