Cum protejezi ochii bebelusului in timpul baitei

/ / Modificat: 2017-06-26
Cum protejezi ochii bebelusului in timpul baitei

Baita bebelusului este de fiecare data un moment special, un prilej care sudeaza legatura dintre parinte si copil. Este si unul dintre cele mai importante ritualuri de ingrijire, moment in care parintii trebuie sa aiba rabdare si sa dea dovada de multa atentie, astfel incat imbaierea sa fie cat mai placuta pentru bebelus.

Pielea, parul si ochii bebelusului sunt mult mai sensibile decat ale unui adult, nu au aceeasi capacitate de aparare si de rezistenta, de aceea este nevoie de o ingrijire delicata.

Sistemul vizual al bebelusului este in continua dezvoltare

In primul an de viata, reflexul de clipire nu este dezvoltat pe deplin, astfel ca micutul nu are cum sa se apere in fata substantelor nedorite care ar putea sa ii intre in ochi. Totodata, cei mici se freaca destul de des la ochisori, de aceea trebuie sa aiba manutele curate, ca sa nu transfere potentiali iritanti in ochi. Ei nu au glandele lacrimale la fel de bine dezvoltate precum cele ale adultilor, ceea ce inseamna ca substantele iritante nu pot fi indepartate la fel de usor.

Atat parul, cat si pielea micutilor au nevoie de produse de curatare care respecta natura lor unica, diferita de cea a adultilor. Aceste produse trebuie sa indeparteze in mod eficient impuritatile, precum resturile de creme si uleiuri, care sunt insolubile in apa si in acelasi timp sa il protejeze pe cel mic.

In primele saptamani de viata multi parinti aleg sa nu faca baie nou-nascutilor, deoarece ei percep ca este nesigur, optand in schimb sa ii curete cu un burete sau o carpa moale, imbibate in apa. In 2007, medicii dermatologi si pediatri prezenti la un Congres European au stabilit ca:

- baita este superioara curatarii cu un burete;
- scaldatul aduce beneficii psihologice pentru mama si copil;
- imbaierea ar trebui sa se faca numai cu produse blande pentru piele si ochi;
- lotiunile de curatare care contin emolienti aduc beneficii suplimentare pentru piele, care nu pot fi asigurate numai de apa.

Asadar, fiecare bebelus ar trebui sa beneficieze de ceea ce este mai bine pentru el, pentru o dezvoltare armonioasa si sanatoasa.

Un sampon delicat, care protejeaza scalpul, dar si ochii

Pentru ca imbaierea sa fie o experienta placuta, Johnson's a creat un sampon delicat pentru ingrijirea parului bebelusilor, datorita formulei No More Tears (Fara lacrimi). Datorita acestei formule, ochii bebelusului sunt protejati de iritatii, senzatie de usturime si roseata. Micutul nu va lacrima in timpul imbaierii, percepand acest moment ca pe unul placut. Iar parul sau va fi unul sanatos, moale, perfect ingrijit. Fiecare ingredient folosit pentru formulele No More Tears este riguros selectat si testat, pentru a oferi siguranta.

johnsons

Sampoanele Johnson's Baby au fost create de mai bine de 50 de ani, fiind special concepute pentru a avea grij de scalpul delicat al bebelusilor, iar baita sa fie un moment de bucurie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ochi bebelus Baita bebelus Ingrijirea pielii bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre