Copilul.ro

Vaccinuri obligatorii copii

In romania exista un program national de vaccinari obligatorii. cele mai multe vaccinuri se fac copiilor pana la varsta de trei ani si includ: vaccinul bcg (vaccin antituberculos), vaccinul antihepatita b, vaccinarea antipoliomielita (vpot), vaccinarea dtp si vaccinarea antirujeolica. mai multe detalii urmareste in articolele urmatoare.

Angina difterica Angina difterica
Angina difterica este o afectiune bacteriana extrem de contagioasa care se defineste prin formarea de pielite si membrane care blocheaza laringele, putand determina complicatii grave, de la sufocare, paralizia valului palatin si pana la decesul suferindului. Este o afectiune rara astazi si care necesita interventie medicala de urgenta.
Care sunt cauzele?   Angina acuta difterica reprezinta o inflamatie a mucoasei laringelui si este o boala infectocontagioasa. Ea este cauzata de bacilul Klebs-Loeffer. Angina difterica este un tip de angina bacteriana. Din fericire, aceasta boala este extrem de rara in ziua de astazi, deoarece s-a inventat vaccinul impotriva

Autor: Daniela Ganciu
Data: 31 mai 2011

Inflamarea locului vaccinat
      Vaccinarea BCG este vaccinarea antituberculoasa si se face la nou-nascut in primele 4 zile si pana la 2 luni de la nastere. Reactiile postvaccinale normale se descriu prin aparitia dupa 24-48 de ore, in jurul locului unde s-a facut vaccinul, a unei zone rosietice, acre dureaza 2-3 zile, dupa care in 1-3 saptamani se formeaza un mic nodul.

Acesta creste inca 1-2 saptamani (pana la 18-20 mm diametru) dupa care pielea din centru se subtiaza si apare un orificiu prin care se elimina o secretie  murdara, cateva saptamani; apoi va apare o crusta care se va elimina cu timpul, lasand o cicatrice depigmentata.

Aceasta reactie este normala si

Autor: Alina Pop-Began
Data: 25 aprilie 2014

Vaccinarea bebelusului la 4 luni
Conform schemei nationale de vaccinari obligatorii, la varsta de 4 luni se fac 2 vaccinuri: vaccinare antipoliomielitica (VPOT) si vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP).

La 6 luni se fac 3 vaccinuri: vaccinarea antihepatita B (AHB), vaccinare antipoliomielitica (VPOT), vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP).

Aveti posibilitatea, daca doriti sa achizionati aceste vaccinuri din comert, cu conditia ca preparatele sa contina vaccinurile necesare conform schemei de vaccinari.

Exista diverse preparate, in diverse combinatii, astfel incat sa nu fie nevoie sa administrati 2-3 vaccinuri ci unul singur care le contine pe cele 2-3 care

Autor: Alina Pop-Began
Data: 25 aprilie 2014

Vaccinarea (imunizarea) copilului, ce trebuie sa stii?
Vaccinarea sau imunizarea copilului joaca un rol crucial in mentinerea si asigurarea sanatatii copilului inca de la nastere. Ea are rolul de a preveni copilul de unele dintre cele mai grave boli existente, pentru care inca nu exista leac sau care le-ar putea pune viata in pericol. Multi parinti sunt gresit informati cu privire la imunizare si involuntar si inconstient pun in pericol viata copiilor!   De ce au copiii nevoie de imunizare?   Copilul se naste cu imunitate la multe

Autor: Daniela Ganciu
Data: 25 aprilie 2014

Vaccinul anti diftero-tetano-pertusis
      La varsta de 2 luni se administreaza vaccinul anti diftero-tetano-pertusis si antipoliomielitic. Ca reactii adverse la acest vaccin pot apare reacctii locale manifestate prin durere, eritem, edem, induratie la locul inocularii, care apar intr-un interval de 48 de ore si dureaza 1-2 zile.

Ca reactii sistemice (generale) pot apare febra (38-40C), somnolenta, iritabilitate, tulburari ale alimentatiei, diaree, varsaturi, plans prelungit, simptome ce dureaza

Autor: Alina Pop-Began
Data: 25 aprilie 2014

Vaccinul antihepatic B la nou-nascuti Vaccinul antihepatic B la nou-nascuti

Vaccinul antihepatic B este un vaccin inclus in programul national de imunizari si este administrat nou-nascutilor in maternitate, dupa nastere. Vaccinul antihepatic B are drept scop imunizarea bebelusului impotriva infectiilor cauzate de virusul hepatitei B.

In Romania exista un program national de vaccinari obligatorii. Pe langa acestea se poate face imunizarea ocazionala in anumite situatii epidemiologice (cum ar fi epidemiile de gripa, de hepatita A) sau vaccinarea antirabica
Vaccinul BCG pentru nou-nascuti Vaccinul BCG pentru nou-nascuti
Vaccinul BCG (vaccin antituberculos) se face obligatoriu tuturor nou-nascutilor, la noi in tara, fiind inclus in programul national de vaccinari. Vaccinul B.C.G (sigla bacilului lui Calmette si Guerin, inventatorii vaccinului) a fost fabricat plecand de la o cultura de bacili Mycobacterulm tuberculosis bovis, de aceea intra in categoria de "vaccin viu atenuat".

Vaccinul B.C.G permite obtinerea unei imunitati durabile fata de tuberculoza. El mai este utilizat si ca imunostimulant in

Autor: Alexandra Ilie
Data: 25 aprilie 2014

Vaccinul Pentaxim pentru bebelusi

 

SCHEMA NATIONALA PENTRU VACCINARI OBLIGATORII


In maternitate:

vaccinarea antihepatita B (AHB) vaccinarea antituberculoasa (BCG)

La 2 luni:

vaccinare antihepatita B (AHB) vaccinare antipoliomielitica (VPOT) vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP)

La 4 luni:

vaccinare antipoliomielitica (VPOT) vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP)

La 6

Autor: Alina Pop-Began
Data: 25 aprilie 2014

Vaccinurile obligatorii la copiii de pana la 3 ani Vaccinurile obligatorii la copiii de pana la 3 ani

 

Vaccinurile obligatorii la copiii de pana la 3 ani ar trebui cunoscute de toti parintii. In Romania exista un program national de vaccinari obligatorii. Cele mai multe vaccinuri se fac copiilor pana la varsta de trei ani si includ: Vaccinul BCG (vaccin antituberculos), Vaccinul antihepatita B, Vaccinarea antipoliomielita (VPOT), Vaccinarea DTP si Vaccinarea antirujeolica.

Pe langa acestea se poate face imunizarea ocazionala in anumite situatii epidemiologice (cum ar

Autor: Alexandra Ilie
Data: 25 aprilie 2014

Vaccinurile obligatorii la nou-nascuti si sugari Vaccinurile obligatorii la nou-nascuti si sugari

Vaccinurile obligatorii la copiii de pana la 3 ani ar trebui cunoscute de toti parintii. In Romania exista un program national de vaccinari obligatorii. Cele mai multe vaccinuri se fac copiilor pana la varsta de trei ani si includ: Vaccinul BCG (vaccin antituberculos), Vaccinul antihepatita B, Vaccinarea antipoliomielita (VPOT), Vaccinarea DTP si Vaccinarea antirujeolica.

Pe langa acestea se poate face imunizarea ocazionala in anumite situatii epidemiologice (cum ar fi epidemiile

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.