Copilul.ro

Scaunul la bebelusi

Scaunul la bebelusi, nu trebuie sa prezinte sange, puroi sau mucus.

Aspectul scaunului la sugarul de 2 luni
      Abuzul de supozitoare sau utilizarea termometrului pentru stimularea defecatiei la sugari poate avea ca rezultat formarea unei deprinderi nesanatoase: deoarece intestinul se obisnuieste cu aceste stimulente, se creeaza o anumita dependenta astfel incat se poate ajunge la situatia in care nu se mai elimina scaune spontane ci numai cu ajutorul stimulentului.

Ca si la adulti si la sugari numarul si aspectul scaunelor variaza foarte mult de la un copil la altul, si nu exista un model standard despre care sa se spuna ca numai acela e "normal"; la un sugar alimentat natural, pana la 4 luni sunt obisnuite scaunele mai moi, cremoase, de culoare deschisa.


Autor: Alina Pop-Began
Data: 25 martie 2013

Alte articole despre:  scaun bebelusi
Constipatia la sugar
In mod obisnuit, sugarul intre 0-4 luni alimentat la san, are in medie 2-4 scaune pe zi (variind intre 1 si 7 pe zi), galbene-aurii, cremoase, in timp ce cel alimentat artificial are 2-4 scaune, galbui-deschise (de la albicioase pana la brun-stralucitor), de consistenta chitoasa pana la solida.

De la 4 luni-1 an, scaunele sunt formate (de consistenta mai crescuta decat pana acum), asemanatoare cu ale adultului. Cu toate acestea, exista variatii mari de la un copil la altul, generate de variatiile functionale mari ale colonului, factori constitutionali, de alimentatie, deprinderi.

Unii sugari emit scaune solide la 2-3 zile, in timp ce altii au zilnic cate 4-5 scaune de

Autor: Alina Pop-Began
Data: 2 august 2013

Culoarea scaunului la sugari
      Culoarea, la fel ca si consistenta si numarul scaunelor la copii ca si la adulti, variaza de la un copil la altul, de la o zi la alta si in functie de alimentatie.

In timp ce sugarii alimentati exclusiv la san (care nu primesc decat lapte de mama, fara ceai) au de obicei scaune de culoare galben-aurii, semilichide, pastoase, cei alimentati artificial au scaune de consistenta mai crescuta, culoarea variind de la galben deschis pana maroniu-verzui sau brun stralucitor.

[ARTICOLE_SIMILARE]Doar modificarea culorii scaunului nu constituie un motiv de ingrijorare, putand fi data intr-adevar de introducerea ceaiului.

Daca insa apar alte modificari

Autor: Alina Pop-Began
Data: 29 ianuarie 2013

Alte articole despre:  scaun bebelusi scaune nou nascuti
Ingrijirea sugarului suferind de constipatie
Nou-nascutul va elimina un scaun negru-verzui (meconium) in primele 24 – 36 de ore de la nastere. Pe masura ce se ajunge la un program normal de alimentatie scaunul capata o culoare galben-verzuie.

Majoritatea nou-nascutilor au scaun zilnic dar pot exista unii care au scaun la doua sau trei zile. Daca un copil este bine hranit, are scaune moi si nu prezinta semne de discomfort, atunci cel mai probabil nu este constipat.

Sugarii hraniti cu formule de lapte tind sa aiba

Autor: copilul.ro
Data: 24 ianuarie 2012

Modificari in scaunul bebelusului

 

In primul rand consider util ca aprecierea scaunelor sa fie facuta si de catre medicul pediatru, aceste fiind cel mai in masura sa aprecieze modificarile descrise.

[ARTICOLE_SIMILARE]Daca nu se identifica in cazul acestuia nici o prezenta bacteriana care sa indice un fapt patologic si nici prezenta unui parazit, trebuie sa aveti in vedere ca scaunele copilului se pot modifica in functie de alimentatia pe care o primeste.

Fibrele alimentare provenite de la

Autor: Alina Pop-Began
Data: 22 martie 2014

Alte articole despre:  scaun bebelusi
Prezenta sangelui in scaunul copiilor
Scaunele care par uleioase, inchise la culoare sau cu urme de sange in ele sunt alarmante pentru parinti, dar nu reprezinta intotdeauna un semn de ingrijorare reala. Desi unele dintre ele sunt patologice si indica afectiuni prezente in sistemul digestiv, altele pot fi ocazionale si urmare a unei diete deficitare sau a sfortarii in timpul defecarii. Sursele sangerarii rectale la copii Exista 2 surse posibile de sangerare rectala la copii:   tractul digestiv superior (stomacul si

Autor: Daniela Ganciu
Data: 23 ianuarie 2014

Prezenta sangelui in scaunul sugarului
Prezenta sangelui in scaunul sugarului este un semn patologic si impune consultarea medicului, deoarece este de obicei semnul unei infectii intestinale – enterocolita acuta.

Enterocolita acuta este o afectiune infectios inflamatorie a intestinului, care poate fi determinata de:

bacterii: Escherichia coli, Shigella, Salmonella, Yersinia etc.

virusuri (cel mai frecvent cu Rotavirus)

paraziti (Giardia).

Factorii favorizanti sunt:


Autor: Alina Pop-Began
Data: 15 iulie 2012

Alte articole despre:  scaun bebelusi
Scaunul bebelusului, cand sa ne ingrijoram? Scaunul bebelusului, cand sa ne ingrijoram?
Trebuie sa recunoastem ca fiecare parinte este preocupat adesea de scaunul bebelusului... iar motivele sunt intemeiate.   In primele saptamani din viata bebelusului, cantitatea, textura si culoarea scaunului sunt indicativi foarte buni ai modului de dezvoltare a celui mic. Frecventa In prima saptamana de viata un bebelus va avea scaun de patru – cinci ori pe zi. Incepand cu a doua saptamana, numarul scaunelor zilnice poate scadea la unu sau doua. Totusi, in cazul copiilor

Autor: Simona Chiric
Data: 18 iulie 2014

Alte articole despre:  scaun bebelusi scaune nou nascuti
Scaunul la bebelusi
Copiii trebuie sa aiba scaun macar o data la 2 zile. Este nevoie de o cat mai buna hidratare, de piure de fructe si legume (fructele la care se poate manca coaja, asa cum sunt merele, trebuie mancate cu coaja - folositi eventual un blender pentru asta).

Daca problema persista in ciuda acestor masuri dietetice trebuie facut un examen radiologic cu substanta de contrast (sulfat de bariu) pentru a exclude posibilitatea unei malformatii intestinale.

[ARTICOLE_SIMILARE]Sanatate va

Data: 3 noiembrie 2010

Alte articole despre:  scaun bebelusi
Scaunul la bebelusul de 6 luni
      Dupa varsta de 4 luni, odata cu inceperea diversificarii, a trecerii de la lapte la alimente solide si variate, este normal ca numarul, culoarea si consistenta scaunelor sugarului se sufere unele modificari.

De cele mai multe ori, de la aceasta varsta scaunele au o consistenta mai crescuta decat pana acum, dar exista variatii mari atat de la un copil la altul, cat si de la o zi la alta, in functie de variatiile functionale mari ale colonului, factori

Autor: Alina Pop-Began
Data: 3 noiembrie 2010

Alte articole despre:  scaun bebelusi
Scaunul la sugarul foarte mic

 

Diareea acuta este una dintre cele mai comune manifestari patologice intalnite la sugar, putand fi determinata de cauze multiple si foarte variate:

infectia: atat intestinala (enterala) cat si parenterala: orice infectie din organism de la infectii in sfera ORl, infectii respiratorii si pana la infectia urinara, pot fi insotite la sugar de tulburari ale tranzitului intestinal; etiologia poate fi bacteriana, virala sau parazitara; tratamente antibiotice

Autor: Alina Pop-Began
Data: 1 mai 2012

Alte articole despre:  scaun bebelusi scaune nou nascuti
Scaunul verde la copilul sugar
Mai multi factori (cei mai frecventi: insuficienta sau excesul acizilor biliari, insuficienta digestiei) pot duce la scaun verde. Daca fenomenul apare ocazional, nu este nevoie de nici un tratament.

Daca insa apare des, dureaza mai multe zile la rand si, mai ales, scaunul e nu numai verde, dar si diareic, atunci trebuie tratat, cel mai nimerit fiind un tratament homeopatic.

[ARTICOLE_SIMILARE]Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina

Data: 3 noiembrie 2010

Alte articole despre:  scaun bebelusi

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.