Copilul.ro

Sarcina dupa desfundare trompe

Desfundarea trompelor uterine ajuta la fertilitate si la conceperea mai rapida a unui bebe. sarcina poate aparea oricand dupa interventie, atata timp cat nu exista alte afectiuni asociate sau alte surse de infertilitate.

La cat timp dupa desfundarea trompelor uterine poti ramane insarcinata?
Desfundarea trompelor uterine ajuta la fertilitate si la conceperea mai rapida a unui bebe. Atunci cand ai trompele infundate, procesul de fecundatie a ovului de catre sperma este impiedicat, iar sarcina nu poate aparea. Se poate spune ca esti infertila  din aceasta cauza. La cat timp dupa desfundare poti incerca sa ramai iar insarcinata?   O femeie poate avea una sau ambele trompe uterine infundate. Blocarea lor conduce la infertilitatea femeii si imposibilitatea de a concepe copii. Acestea sunt diagnosticate cu ajutorul unui test care foloseste raze X numit histerosalpingografie.   Dupa diagnosticare, medicul recomanda desfundarea lor pentru a se putea obtine sarcina.

Autor: Daniela Ganciu
Data: 20 mai 2013

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.