Copilul.ro

Regim alimentar

Branzeturile la feminin Branzeturile la feminin
Doamnele intotdeauna au avut un organism mai sensibil decat barbatii si de aceea este important sa cunostem aceste diferente pentru  a ne putea ingriji adecvat.   Femeile in general sunt predispuse la osteoporoza, calciul si vitamina D avand o importanta speciala pe tot parcursul vietii. In jurul varstei de 18-20 de ani, o tanara atinge masa osoasa optima, iar dupa 35 de ani densitatea minerala incepe sa scada, devenind obligatoriu un aport adecvat de nutrienti.     Cel mai bun mod de a suplimenta aceasta scadere a densitatii minerale este  prin consumul zilnic de branzeturi. Branzeturile si produsele lactate sunt o importanta sursa de vitamine liposolubile

Autor: copilul.ro
Data: 6 februarie 2013

Alte articole despre:  branza calciu doza zilnica fibre delaco
Galactozemia Galactozemia
Galactozemia este o boala ereditara, ce se manifesta prin incapacitatea corpului de a procesa galactoza, component al lactozei. Afectiunea poate avea efecte grave asupra dezvoltarii micutului atunci cand nu este diagnosticata la timp. Screeningul prenatal pentru galactozemie este recomandat parintilor in ale caror familii exista cazuri de galactozemie.

Cauze
Galactozemia congenitala este produsa de o anomalie genetica autozomala. Este intalnita la aproximativ una din 60.000 de nasteri.

Cea mai raspandita forma a bolii, tipul I, este galactozemia GALT. Defecte genetice diferite duc la doua forme mai usoare ale bolii, galactozemia tip II si tip III.  
Foto:

Autor: Teodora Gheorghe
Data: 6 ianuarie 2012

Alte articole despre:  boli genetice lactoza
Gastropareza, o boala a stomacului Gastropareza, o boala a stomacului
Gastropareza este o boala care afecteaza muschii stomacului, ale caror contractii nu mai pot impinge continutul stomacului in intestinul subtire. Cunoscuta si sub denumirile de atonie gastrica sau golire gastrica intarziata, gastropareza este cauzata de deteriorarea nervului vag, ce controleaza contractiile alimentare ale muschilor stomacului si intestinului.

Alimentele ingerate se deplaseaza mai lent in tractul digestiv si, atunci cand stationeaza prea mult in stomac, pot provoca greata si varsaturi, dar si alte complicatii periculoase. Cauze si factori de risc pentru gastropareza Leziunea nervului vag poate fi provocata de:

diabetul zaharat;   interventii

Autor: Teodora Gheorghe
Data: 22 septembrie 2011

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.