Copilul.ro

Raguseala la bebelusi

Raguseala la bebelusi, in cazul in care depaseste 3 - 4 saptamani trebuie investigata de catre un specialist ORL.

Laringita la copii
Laringita reprezinta inflamarea laringelui copilului in urma unor reprize de tipete si strigaturi exagerat de tari sau a expunerii acestuia la diverse substante si factori chimici. Principalul simptom al ei este pierderea vocii sau raguseala. Desi multi parinti asteapta ca vocea sa isi revina la normal de la sine, laringita este o afectiune care necesita tratament, in caz contrar copilul fiind expus unor pericole extrem de mari, chiar si decesului.   Ce este laringita?   Laringita este o infectie sau inflamatie a laringelui. De cele mai multe ori, laringita apare atunci cand un virus infesteaza zona adiacenta corzilor vocale. In cele mai multe cazuri infectiile sunt virale si

Autor: Daniela Ganciu
Data: 23 noiembrie 2012

Polipii la copii

 

Dr. Corina Mella, asist. univ. la Clinica ORL de la Spitalul "Sf. Maria", specifica faptul ca, spre deosebire de adulti, la copii nodulii vocali de regula nu se opereaza.

Nodulii vocali la copii pot regresa doar cu repaus vocal. Dar in tratamentul nodulilor vocali infantili se apeleaza si la aerosoli, la medicamente antiinflamatoare, la ceva cortizon si bineinteles la repaus vocal, urmat de anumite sedinte de invatare a unei vorbiri care sa menajeze corzile vocale. La raguseala copiilor participa si adenoiditele acute, acele scurgeri de secretie din etajul superior al faringelui spre faringele mediu si spre laringe.

[ARTICOLE_SIMILARE]Copilul tuseste,

Data: 10 noiembrie 2010

Raguseala la sugar
    Raguseala (disfonia) este o perturbare a sunetelor emise de corzile vocale si este caracteristica afectiunilor laringelui: laringite acute si cronice, traumatisme laringiene, arsuri chimice laringiene, paralizii ale corzilor vocale, tumori benigne sau maligne ale laringelui, corpi straini intralaringieni, malformatii langiene etc.

Dar cel mai frecvent, raguseala apare ca simptom in laringitele acute si cronice, care sunt inflamatii ale laringelui de diverse cauze (virale, bacteriene, chimice etc.).

Factorii favorizanti ai laringitelor sunt: noxele din mediu (fum, praf, gaze toxice), frigul si umezeala, aerul supraincalzit, afectiunile hepatice sau renale,

Autor: Alina Pop-Began
Data: 10 noiembrie 2010

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.