Get Adobe Flash player

Prajituri

Albinita

Albinita Prajitura albinita este o prajitura cu foi fragede, in compozitia carora intra mierea de albine. Timp de preparare 120 minute Dificultate Dificil Ingrediente Blat 400 g faina alba 1 ou 150 g zahar 30 g unt 2 linguri miere de albine (incalzita) 2,5 linguri lapte 1 lingurita bicarbonat Crema 170 g unt 1 plic vanilie 200 g zahar 250 ml lapte 2 linguri gris 1 gem de caise Glazura 3 linguri apa 3 linguri zahar 2 linguri cacao 25 g unt 100 g ciocolata menaj[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Freaca oul cu zaharul si untul, dupa care adauga mierea, laptele si bicarbonatul. Amesteca totul pe aburi pana se ingroasa. Ia compozitia de pe aburi si toarna

Autor: Alina Paduraru
Data: 22 ianuarie 2014

Alte articole despre:  albinita prajitura albinita desert

Amandine

Amandine Daca ti-e dor de amandine, una din cele mai bune prajituri ale copilariei, poti pregati chiar tu aceasta reteta. Foto: deeafildan.blogspot.ro Timp de preparare 90 minute Dificultate Medie Ingrediente Blat 15 oua 15 linguri zahar 11 linguri faina 4 linguri cacao zahar vanilat Crema 500 g ciocolata 500ml frisca lichida 150 g zahar 1 esenta rom Sirop 300 g zahar 300 ml apa 2 linguri cacao esenta de rom Glazura 1 kg zahar 500 ml apa 100 g sau miere 4 linguri cacao[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Pregateste un blat de cacao, pe care il pui la copt intr-o tava (36/36 cm) tapetata cu hartie de copt, circa 30 de minute, la 180 de grade. Lasa

Autor: Alina Paduraru
Data: 26 iunie 2012

Alte articole despre:  amandine ciocolata

Bezele

Bezele Daca ti-au ramas cateva albusuri de la maioneza, ar fi pacat sa le arunci. Noi iti propunem sa pregatesti bezele, un desert simplu, extrem de apreciat de cei mici. Foto: mnrecipes.com Timp de preparare 60 minute Dificultate Usor Ingrediente 6 albusuri 300 g zahar alb 1 zahar vanilat[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Pune albusurile intr-un bol bine degresat si uscat si bate-le cu ajutorul mixerului la viteza mica, pana capata consistenta spumei, apoi mareste viteza la mediu, pana cand vei avea o textura batoasa. Adauga zaharul, cate-o lingura pe rand, pana ce obtii o compozitie lucioasa, usor consistenta. Aseaza compozitia de bezea pe o tava tapetata cu hartie de

Autor: Alina Paduraru
Data: 4 iunie 2012

Alte articole despre:  bezele desert

Briose cu afine

Briose cu afine Vara, briosele umplute cu tot felul de fructe reprezinta cea mai inspirata alegere pentru un desert pe care sa il oferi familiei tale. Iata reteta de briose cu afine. Timp de preparare 50 minute Dificultate Mediu Ingrediente 400 g faina 1 plic praf de copt 100 g zahar brun 2 oua 250 g iaurt 50 ml lapte 1 pere moi 100 g afine [ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Aprinde mai intai cuptorul si lasa-l la temperatura de 180 de grade. Mixeaza oul cu iaurtul, laptele si perele

Autor: Alina Paduraru
Data: 20 iulie 2012

Alte articole despre:  briose briose cu afine afine

Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata Briosele cu ciocolata sunt adorate deopotriva de cei mari si cei mici, iar in weekend iti poti rasfata familia cu aceste prajiturele delicioase.   Foto: koshercookingforordinarypeople.com Timp de preparare 30 minute Dificultate Mediu Ingrediente 100 ml ulei de floarea soarelui 175 g zahar 175 g faina 2 g bicarbonat 40 grame cacao 100 grame ciocolata tocata 125 g amidon 1 mar ras 3 oua 50 ml lapte Optional, pentru glazura 100 g ciocolata neagra 1 lingura unt 1

Autor: Alina Paduraru
Data: 23 iulie 2012

Alte articole despre:  briose cu ciocolata briose ciocolata

Briose cu dovleac

Briose cu dovleac Briosele cu dovleac sunt gustoase si sanatoase, potrivite pentru micul-dejun. Timp de preparare 45 minute Dificultate Mediu Ingrediente 200 g unt 200 g zahar 2 oua 1 dovlecel mare 1 mar 200 g faina sare 2 g praf de copt 5 g scortisoara 60 g nuci tocate 80 g stafide[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Intr-un bol amesteca untul cu zaharul pana obtii o crema omogena. Adauga pe rand ouale, amestecand bine. Rade dovlecelul si marul si stoarce bine pentru a inlatura toata

Autor: Alina Paduraru
Data: 21 iulie 2012

Alte articole despre:  briose cu dovleac briose dovleac

Briose cu lapte si ciocolata

Briose cu lapte si ciocolata Briosele cu lapte si ciocolata sunt atat de bune, incat nu-ti va ajunge o singura tava. Timp de preparare 50 minute Dificultate Usor Ingrediente 250 g faina 15 g praf de copt 10 g cacao 5 g scortisoara 85 g zahar brun 30 g ciocolata neagra tocata 125 g iaurt 125 ml lapte 1 ou batut 30 ml ulei[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Amesteca faina cu cacao, praful de copt si scortisoara. Adauga si zaharul si amesteca bine. Intr-un bol incapator amesteca iaurtul cu laptele,

Autor: Alina Paduraru
Data: 5 iulie 2012

Chec cu mac si lamaie

Chec cu mac si lamaie Checul cu lamaie si mac este foarte aromat si poate fi servit dimineata la micul dejun sau ca simpla gustare intre mese. Timp de preparare 50 minute Dificultate Usor Ingrediente 100 g zahar brun 120 g unt 160 g mac 5 albusuri 5 galbenusuri 100 g faina 1 lamaie sare[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Amesteca zaharul cu untul, intr-un vas incapator, pana formeaza o crema. Adauga pe rand galbenusurile. In alt bol, amesteca macul cu faina si coaja de lamaie. In alt bol

Autor: Alina Paduraru
Data: 5 iulie 2012

Alte articole despre:  chec chec cu lamaie si mac lamaie mac

Chec cu nuca si miere

Chec cu nuca si miere Checul cu nuca si miere este foarte satios, dar si sanatos. Se poate pastra proaspat cateva zile si poate fi pus in pachetelul de scoala al micutului tau. Timp de preparare 50 minute   Dificultate Mediu   Ingrediente 600 g faina 300 g miere 100 g unt 1 pahar lapte 4 oua 2 pahare nuci pisate 1 lingurita bicarbonat 1 plic de zahar vanilat [ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Untul se freaca cu mierea, se adauga galbenusurile si se amesteca continuu. Se adauga apoi

Autor: Alina Paduraru
Data: 19 iulie 2012

Alte articole despre:  chec chec cu miere si nuci miere nuci

Chec cu portocale

O felie de chec si un ceai fierbinte reprezinta combinatia perfecta pentru micul dejun. Dar mai intai afla cum sa pregatesti cel mai aromat si gustos chec - checul cu portocale! Timp de preparare 80 minute Dificultate Mediu Ingrediente 4 oua 200 g unt 200 g zahar 200 g faina 1/2 plic praf de copt 2 portocale 150 g zahar pudra[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Topeste untul la microunde si da-l deoparte. Separa albusurile de galbenusuri, apoi freaca galbenusurile cu zahar,

Autor: Alina Paduraru
Data: 12 iulie 2012

Alte articole despre:  chec chec cu portocala portocala

Chec cu scortisoara

Chec cu scortisoara Daca folosesti scortisoara in deserturile tale, acestea vor avea o aroma mult mai placuta. Iata reteta de chec cu scortisoara. Foto: mamagwenm.files.wordpress.com Timp de preparare 60 minute Dificultate Medie Ingrediente Aluat 350 g faina 100 g zahar 5 g praf de copt 40 g unt 1 ou 50 ml suc de mere 10 ml extract de vanilie 2 lingurite scortisoara Glazura 40 g unt 50 g miere[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Intr-un bol, amesteca faina cu zaharul, scortisoara

Autor: Alina Paduraru
Data: 17 iulie 2012

Alte articole despre:  chec chec cu scortisoara scortisoara

Chec englezesc

Chec englezesc Checul englezesc se pregateste in mai putin de ora si poate fi servit dimineata la micul dejun, alaturi de un ceai cald sau un pahar cu lapte. Foto: cheesecakeforall.com Timp de preparare 50 minute Dificultate Usor Ingrediente 4 oua 200 g zahar 200 g unt 200 g faina 200 g stafide[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Freaca untul pana obtii o spuma, adauga rand pe rand galbenusurile si amesteca-le bine. Incorporeaza zaharul, apoi adauga si stafidele care au fost spalate cu apa

Autor: Alina Paduraru
Data: 27 iulie 2012

Alte articole despre:  chec chec englezesc

Chec pufos

Chec pufos Gustos si simplu de pregatit, checul pufos se potriveste langa o ceasca de cafea dimineata sau poate fi servit copiilor cu un ceai cald. Foto: donutstodelirium.com Timp de preparare 35 minute Dificultate Usoara Ingrediente 10 oua 10 linguri ulei 20 linguri faina 20 linguri zahar 1 praf de sare 1 zahar vanilat zahar pudra[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Separa albusurile de galbenusuri, apoi freaca galbenusurile cu uleiul adaugat treptat, ca la maioneza. Dupa ce se

Autor: Alina Paduraru
Data: 11 mai 2012

Alte articole despre:  chec chec pufos deserturi

Cozonac neframantat

Cozonac neframantat Daca nu ai incercat sa prepari cozonaci pana acum, iti poti invinge temerile urmand reteta noastra de cozonac neframantat. Foto: iuli.eu Timp de preparare 90 minute Dificultate Mediu Ingrediente 6 oua 800 g zahar 250 ml ulei 1 pachet margarina 2 cubulete drojdie proaspata 2 kg faina + 200 g 1 litru lapte 400 g rahat[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Amesteca laptele caldut cu zaharul, 4 oua, 2 galbenusuri, un praf de sare, uleiul si drojdia desfacuta in putin lapte. Lasa

Autor: Alina Paduraru
Data: 11 iulie 2012

Alte articole despre:  cozonac cozonac neframantat

Deserturi de vara rapide si simple

Deserturi de vara rapide si simple Deserturile de vara trebuie sa respecte cateva conditii esentiale - sa fie usor si rapid de facut (nimanui nu-i place sa stea sa coaca pe canicula) si sa fie cat mai racoritoare, dar in acelasi timp delicioase. Ai pretentii, gusturi si dorinte si putin timp la dispozitie! Iata cateva retete savuroase! Desert de capsuni Ingrediente 1 bucata (20-25 de cm) de pandispan sau chec 250 de g de crema de branza moale 1 ceasca de zahar 250 de g frisca batuta, rece 1 kg de capsuni taiate

Dieta cu prajiturele

Dieta cu prajiturele Dieta cu prajiturele Dieta cu prajiturele iti promite pierdere in greutate fara infometare.

Majoritatea esecurilor curelor de slabire se datoreaza senzatiei de foame si de pofta de dulce. Dar ce s-ar intampla daca nu ai simti foamea si ai manca si prajiturele? Dieta aceasta are la baza prajiturile in reteta care te va ajuta sa slabesti. La urma umelor ce poate fi mai placut decat sa slabesti in timp ce mananci prajiturele?

Atentie, acestea nu sunt prajituri obisnuite. Ele

Autor: copilul.ro
Data: 4 iulie 2013

Alte articole despre:  dieta diete de slabit

Friganele

Friganele Friganelele sunt foarte delicioase si pot fi servite atat simple, doar cu putin zahar pudra deasupra, cat si cu diverse topinguri, de la fructe pana la dulceata sau miere. Foto: iuli.eu Timp de preparare 25 minute Dificultate Usor Ingrediente 6 felii paine 2 oua 4 linguri smantana dulce 4 linguri lapte 1 cubulet unt (40 g) 1 lingurita esenta vanilie 2-3 linguri zahar pudra[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Bate ouale cu lapte, smantana si vanilie, apoi trece feliile de paine

Autor: Alina Paduraru
Data: 5 iulie 2012

Alte articole despre:  friganele mic dejun

Guguluf marmorat

Guguluf marmorat Guguluful are aproximativ aceeasi compozitie ca un chec, insa difera forma acestuia. Iata reteta de guguluf marmorat. Foto: laverainbucatarie.blogspot.ro Timp de preparare 60 minute Dificultate Usor Ingrediente 300 g faina 1 plic praf de copt 300 g zahar 4 oua 200 g unt 200 ml lapte batut 1 lingura cacao 3 plicuri zahar vanilat 100 g nuci Glazura 150 g ciocolata neagra 50 g ciocolata alba 200 ml lapte 2 linguri margarina[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Freaca

Autor: Alina Paduraru
Data: 11 iulie 2012

Alte articole despre:  guguluf guguluf maromorat

Muffins

Muffins Muffins-urile sunt niste prajiturele gustoase, cu o compozitie asemanatoare cu cea a checului. Acestea se potrivesc foarte bine langa o cafea cu lapte sau un ceai fierbinte. Foto: coffeemuffins.com Timp de preparare 40 minute Dificultate Usoara Ingrediente 2 oua 1/2 pachet de unt 120 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf de copt 2 linguri lapte 150 g faina[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Mixeaza bine ingredientele lichide, pana se topeste zaharul, apoi incorporeaza untul

Autor: Alina Paduraru
Data: 10 mai 2012

Alte articole despre:  deserturi muffins

Pandispan cu stafide si fructe

Pandispan cu stafide si fructe Blatul de pandispan se pregateste destul de usor si poate fi pregatit cu tot felul de fructe, in functie de sezon. Iata reteta de pandispan cu stafide si fructe. Timp de preparare 90 minute Dificultate Mediu   Ingrediente 400 g faina 10 g praf de copt 200 g zahar 120 g lapte 50 g ulei 1 ou 200 g fructe, la alegere (capsuni, zmeura, caise etc) 50 g stafide 1 praf de sare 40-50 g unt 2 lingurite scortisoara [ARTICOLE_SIMILARE]  Mod de preparare Incalzeste

Autor: Alina Paduraru
Data: 18 iulie 2012

Alte articole despre:  pandispan pandispan cu stafide si fructe
1 2
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul