Copilul.ro

Perioada fertila femei

Perioada fertila la femei apare de obicei in jurul celei de-a 14-a zile a ciclului menstrual, pentru un ciclu regulat de 28 de zile.

Femeile stresate sunt mai putin fertile Femeile stresate sunt mai putin fertile
S-a dovedit!  Femeile stresate sunt cu 12% mai putin fertile   Toata lumea stie astazi ca stresul nu are ce sa aduca bun in incercarea de a ramane insarcinata.   In cel mai recent studiu pe tema stresului si influentei lui asupra fertilitatii, oamenii de stiinta au bifat dovezile stiintifice care atesta ca sansele tale de a concepe un copil scad cu mai mult de 12%, daca esti o victima a stresului.

Cand toate investigatiile medicale arata ca esti apta sa faci copii, cand iti calculezi la secunda perioada de ovulatie pentru a prinde cel mai bun moment de a concepe bebelusul mult asteptat si totusi sarcina nu se instaleaza, trebuie sa te orientezi pentru a-ti

Autor: Daniela Ganciu
Data: 25 iulie 2012

Alte articole despre:  stres infertilitate fertilitate
Invata semnele ovulatiei Invata semnele ovulatiei
Cand folosesti o metoda naturala de planning familial, va trebui sa fii atenta la semnele transmise de corpul tau in perioada ovulatiei.   Corpul tau sufera modificari specifice pe masura ce se apropie mai mult de perioada de ovulatie si se schimba din nou cand ovulatia trece.   Odata ce ai invatat semnele ovulatiei, vei putea sa-ti creezi propriul grafic de fertilitate pentru a putea sti care sunt perioadele fertile si care nu.   Ovulatia este punctul central din ciclul tau de fertilitate. Corpul se schimba suficient de mult in aceasta perioada, devenind destul de usor de observat momentul cand te apropii de perioada propice pentru procreare. Poti prevedea

Autor: Simona Chiric
Data: 6 ianuarie 2015

Mucusul cervical si fertilitatea Mucusul cervical si fertilitatea
Volumul si textura mucusului cervical (sau MC) al unei femei sufera mai multe schimbari pe perioada ciclului ei menstrual.

Observand schimbarilor fluidelor cervicale, poti estima cand vei fi la ovulatie, perioada scurta de maxima fertilitate cand sansele de a concepe sunt cel mai mari.

De fapt, monitorizand fluidele cervicale zilnic iti poti da seama daca ai un mucus cervical "fertil" sau "infertil".

Mucusul cervical are mai multe roluri. Aproape pe toata perioada ciclului unei femei, mucusul cervical este ostil spermei si are un rol protector.

Cantitatea de fluid cervical este redusa si calitatea este acida si nu favorizeaza fertilitatea. Totusi, ciclul

Autor: Alina Sica
Data: 7 februarie 2013

Alte articole despre:  mucus cervical ovulatie fertilitate
Perioada nefertila
Perioada nefertila este caracterizata de intervalul de timp dintre 2 ovulatii ale ciclului menstrual. Atunci cand esti in afara zilelor ovulatorii se numeste ca esti in perioada nefertila. Desi teoretic nu exista sanse sa ramai insarcinata in aceasta perioada, medicii avertizeaza ca se poate obtine o sarcina oricand in ciclul menstrual daca ai contact sexual neprotejat.   Ciclul menstrual este caracterizat prin mai multe schimbari care apar lunar in corpul femeii. Acesta dureaza in mod

Autor: Daniela Ganciu
Data: 29 octombrie 2012

Vreau sa raman insarcinata!
Ciclurile menstruale se succed ca urmare a variatiei ciclice a concentratiilor catorva hormoni, aceleasi concentratii hormonale fiind responsabile si pentru aparitia menstrei, cat si pentru existenta ovulatiei (desigur alaturi de o multitudine de alti factori).

In marea majoritate a cazurilor o menstra cu un orar de aparitie atat de neregulat apare datorita unei tulburari hormonale; insa, din moment ce testele de ovulatie sunt pozitive, inseamna ca aceasta dereglare hormonala (daca ea

Autor: Ciprian Pop-Began
Data: 18 ianuarie 2014

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.