Cum sa convingi bunicile sa se ocupe de copil asa cum o faci tu

/ / Modificat: 2010-02-08
Cum sa convingi bunicile sa se ocupe de copil asa cum o faci tu

De multe ori este dificil sa le determini pe mama sau pe soacra ta sa se ocupe de copil asa cum vrei tu, asa cum l-ai obisnuit tu. Desi nu vrei sa te impui mamei sau soacrei tale pentru ca si ele la randul lor au crescut foarte bine copiii, sunt totusi cateva lucruri care s-au schimbat de cand erai tu copil si lucruri care acum nu mai sunt considerate la fel de sigure precum erau atunci.

 

Analizeaza situatia

Inainte de a incerca sa te impui fata de bunicile copilului, fie ca este vorba despre mama ta, fie ca este vorba de soacra ta, ia-ti cateva minute si gandeste-te bine daca ceea ce nu-ti place in modul lor de ingrijire a copilului este o chestiune minora ce poate fi trecuta cu vederea sau este ceva ce chiar iti doresti sa schimbi.

Aceeasi chestiune este valabila si atunci cand apelezi la o matusa sau oricare alt membru al familiei pentru a sta cu cel mic pentru o perioada mai scurta sau mai lunga de timp.

Fa-ti un plan

Daca ajungi la concluzia ca este intr-adevar ceva ce trebuie schimbat la maniera in care se ocupa bunicile de copil, trebuie sa ai un plan bun.

Evident ca nu vrei sa le invadezi spatiul si sa le tii o predica despre faptul ca este gresita maniera in care iti ingrijeste copilul. Trebuie sa te gandesti ca fac un lucru bun ca se ocupa de copilul tau si ca poti avea incredere in ele.

Ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa fii nevoita sa iti cauti o bona o persoana pe care nu o cunosti si in care nu stii daca poti avea incredere. 

Discuta cu bunicile

Explica-le calm ca lucrurile s-au schimbat de cand tu erai copil, ca nu toate gustarile sunt sanatoase, ca nu este bine ca un copil sa isi suga degetul pana la 3-4 ani, ca televizorul nu este solutia de calmare a unui copil care plange si nici radioul dat mai tare.

Orice problema pe care o aveti si care va deranjaza, trebuie spusa cu blandete.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre