Copilul.ro

Imunizare copii

Analizele copilului inainte de inceperea scolii Analizele copilului inainte de inceperea scolii
Analizele medicale ale copilului inainte de inceperea scolii sunt importante pentru a afla starea de sanatate a acestuia si pentru a-l imuniza si proteja impotriva unor boli. Opreste-te putin din cumpararea hainutelor si rechizitelor pentru scoala si mergi cu el la doctor pentru un examen fizic complet.

Cei mici au tendinta de a se imbolnavi mai repede si mai usor cand sunt in grupuri mari de copii, de aceea este bine sa il pregatesti si sa iei si masurile de preventie contra unor boli care se transmit in colectivitati.

Vaccinarea (imunizarea)

O mare parte din vaccinurile cruciale in preventia unor boli grave au fost facute cand era bebelus sau in primii ani ai
Cum sa-ti pregatesti copilul pentru prima zi de scoala? Este consultatia la medic obligatorie? Cum sa-ti pregatesti copilul pentru prima zi de scoala? Este consultatia la medic obligatorie?
Inceputul scolii este o experienta noua pentru cei mici si o adevarata incercare pentru parintii lor, care trebuie sa se asigure ca totul este perfect. De la pregatirea psihica a celor mici - care vor fi nevoiti sa isi schimbe complet rutina zilnica, pana la achizitionarea uniformei si a rechizitei, totul va fi atent supravegheat de parinti. Un aspect foarte important in aceasta etapa este evaluarea sanatatii celui mic.     Ce trebuie sa aiba in vedere parintii inainte de inceperea scolii, cand vine vorba de sanatatea copilului:

Consultul medical general – foarte important   Inceperea scolii inseamna o schimbare pe toate planurile. Copilul va face

Autor: copilul.ro

Dieta perfecta pentru stimularea imunitatii Dieta perfecta pentru stimularea imunitatii
Cu totii ne dorim sa avem o imunitate puternica si sa fim sanatosi, mai ales acum iarna cand e sezonul racelilor.   Putem foarte usor sa ne inzdravenim organismul, cea mai buna metoda fiind o dieta pentru stimularea cresterii imunitatii. Nu va speriati, nu trebuie sa luati masuri drastice privind mancarica voastra de zi cu zi. In esenta aceasta dieta este doar o alimetatie echilibrata din punct de vedere nutritional.      Organismul nostru este deja echipat cu mecanismul adecvat pentru lupta cu agresorii externi si interni, insa nu strica sa ungem din cand in cand rotitele. Ce putem face este sa introducem in meniul nostru zilnic alimente ce contin vitaminele
Imbolnavirea copiilor la gradinita Imbolnavirea copiilor la gradinita
Copiii se imbolnavesc mai des in momentul in care sunt dusi la gradinita, insa exista metode eficiente de prevenire sau de diminuare a numarului imbolnavirilor acestora. Ei sunt expusi unui numar la mare de germeni si iau contact cu micuti bolnavi care pot deveni surse de contaminare pentru ei. Cele mai comune afectiuni sunt bolile copilariei si raceala sau gripa. Cat de des se imbolnavesc copiii la gradinita? Copiii se imbolnavesc mai des in comunitati mari de copii decat atunci cand stau

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.