Copilul.ro

Dulceata

Cirese confiate Cirese confiate
Ciresele confiate sunt absolut delicioase. Sunt ideale pentru prepararea a numeroase prajituri, insa le poti servi si ca atare, cu inghetata de vanilie. Timp de preparare 60 minute Dificultate Usor Ingrediente 2 kg cirese 2 kg zahar zeama de la 2 lamai 2 batoane de vanilie   [ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Spala bine ciresele dupa care scoate samburii. Nu indeparta zeama care ramane dupa ce scoti samburii. Intr-o cratita aseaza straturi alternative de cirese, zahar si zeama de lamaie. Amesteca usor si lasa sa stea asa timp de 3 - 4 ore. Amesteca din cand in cand.   Pune apoi cratita la fiert la foc mic, pana cand siropul este bine inchegat. Aduna din cand in

Autor: Mihaela Rotaru
Data: 31 august 2012

Dulceata de caise Dulceata de caise
Dulceata de caise este foarte aromata si se pregateste vara, cand este sezonul acestor fructe.   Foto: russianmomcooks.wordpress.com Timp de preparare 60 minute Dificultate Mediu Ingrediente 1/2 kg caise 1 kg zahar 2 cani apa 1/2 lamaie 1 lingurita bicarbonat de sodiu[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Scoate samburii de la caise, apoi pune fructele intr-un vas cu 2 litri de apa, in care s-a desfacut o lingurita de bicarbonat. Tine caisele 2 minute in acest lichid, apoi scoate-le si spala-le in doua randuri de apa rece.   Intre timp, pune la foc mic zaharul cu doua cani de apa si lasa sa se lege un sirop gros.   Adauga caisele peste siropul bine legat si

Autor: Alina Paduraru
Data: 31 august 2012

Alte articole despre:  dulceata de caise caise
Dulceata de cirese Dulceata de cirese
Pe tarabele pietelor incep sa apara deja fructele de sezon, astfel incat trebuie sa ne pregatim din timp retetele pentru dulceata si compoturi. Dulceata de cirese se pregateste foarte usor, daca citesti cu atentie reteta.   Foto: theculinarytaste.wordpress.com Timp de preparare 90 minute Dificultate Medie Ingrediente 1 kg cirese, fara samburi 1 kg zahar 1 lamaie[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Spala fructele, alege-le de frunze si arunca ciresele lovite sau stricate. Scoate-le samburii, apoi cantareste ciresele, astfel incat sa ai exact un kilogram de fructe.   Stoarce zeama de lamaie. Stropeste ciresele cu zeama de lamaie, apoi pune-le in oala in care vei

Autor: Alina Paduraru
Data: 14 iunie 2012

Alte articole despre:  dulceata de cirese cirese
Dulceata de coacaze Dulceata de coacaze
Dulceata de coacaze se poate pregati atat din coacaze negre, cat si din coacaze rosii, dupa preferinta.   Timp de preparare 120 minute Dificultate Mediu Ingrediente 2 kg coacaze 2 kg zahar 1,4 l apa 2 lamai 1 baton de vanilie[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Intr-o cratita incapatoare amesteca apa cu zaharul si cu lamaia taiata rondele. Lasa siropul la fiert pana cand se leaga. Spala bine coacazele si scoate-le samburii.   Cand siropul s-a legat, adauga si

Autor: Alina Paduraru
Data: 10 septembrie 2012

Alte articole despre:  dulceata de coacaze coacaze
Dulceata de dovleac Dulceata de dovleac
Chiar daca nu ti-ai imaginat ca din dovleac poti prepara si dulceata, daca urmaresti reteta noastra vei descopera un preparat deosebit.   Foto: localkitchen.wordpress.com Timp de preparare 120 minute Dificultate Medie Ingrediente 3 kg de dovleac 12 cani zahar 5 lamai 1 lingurita sare[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Taie dovleacul cubulete mici, dar ai grija ca mai intai sa cureti dovleacul de coaja si seminte.   Pune cuburile de dovleac cu zahar si lasa-le sa stea

Autor: Alina Paduraru
Data: 20 iunie 2012

Alte articole despre:  dulceata de dovleac dovleac
Dulceata de fragi
Dulceata de fragi se prepara intocmai ca dulceata de capsuni sau zmeura. Este o dulceata aromata si foarte gustoasa.   Timp de preparare 120 minute Dificultate Mediu Ingrediente 1,5 kg fragi 1 kg zahar 3 pahare apa zeama de la doua lamai[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Curata fructele de codite, stropeste-le cu zeama de la cele doua lamai si tine-le astfel timp de o ora. Pune zaharul la legat, curatand siropul de impuritati (spuma care se formeaza).   Cand siropul

Autor: Alina Paduraru
Data: 10 septembrie 2012

Alte articole despre:  dulceata de fragi fragi
Dulceata de gogonele
Dulceata de gogonele seamana la gust cu dulceata de coaja de pepene verde. Este foarte gustoasa si poate fi folosita in diferite deserturi.   Timp de preparare 80 minute + 6 ore (macerat) Dificultate Mediu Ingrediente   1,5 kg gogonele 1 kg zahar vanilie 3 pahare apa [ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Spala gogonelele si taie-le cubulete. Curata-le bine de seminte si pune-le intr-un castron incapator, iar deasupra lor presara zaharul si toarna sucul de lamaie. Amesteca

Autor: Alina Paduraru
Data: 10 septembrie 2012

Alte articole despre:  dulceata de gogonele gogonele
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele
Daca pana acum foloseai gogonelele pentru muraturi, trebuie sa stii ca poti pregati din ele si dulceata.   Foto: jeanneeatsworld.wordpress.com Timp de preparare 120 minute Dificultate Medie Ingrediente   1 kg gogonele (rosii necoapte) 1/2 kg zahar   Optional   2 feliute ghimbir 1 pastaie de vanilie[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Se spala bine gogonelele, apoi se curata de partea unde a fost codita. Se taie pe jumatate si se scobesc de miezul cu

Autor: Alina Paduraru
Data: 18 aprilie 2012

Alte articole despre:  dulceata de gogonele gogonele
Dulceata de gutui Dulceata de gutui
Chiar daca mai avem putin de asteptat pana vor aparea gutuile pe piata, e bine sa avem pregatita o reteta pentru dulceata de gutui, care nu trebuie sa lipseasca din camara gospodinelor.   Foto: kitchenpress.wordpress.com Timp preparare 120 minute Dificultate Medie Ingrediente 1 kg gutui (curatate de coaja si cotoare) 1 kg zahar zeama de la o jumatate de lamaie 200 ml apa 300 g miez nuca, tocat (optional)[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Curata gutuile de coaja, cat mai

Autor: Alina Paduraru
Data: 3 iulie 2012

Alte articole despre:  dulceata de gutui gutui
Dulceata de mure Dulceata de mure
Dulceata de mure se pregateste la sfarsitul lunii iulie, cand este sezonul fructelor de padure.   Timp de preparare 120 minute Dificultate Mediu Ingrediente 1, 5 kilograme de mure 1,5 kilograme zahar 0,5 l de apa plata zeama de la o lamaie jumatate de baton de vanilie frunze de menta (optional) [ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Spala bine murele si lasa-le sa se scurga. Pune apa intr-o cratita, pe care o asezi pe foc. Adauga in cratita vanilia si zeama de lamaie.

Autor: Alina Paduraru
Data: 10 septembrie 2012

Alte articole despre:  dulceata de mure mure
Dulceata de pere Dulceata de pere
Dulceata de pere este una dintre cele mai apreciate tipuri de dulceata, iar daca alegi sa o aromatizezi cu scortisoara sau vanilie, ai obtinut un produs sofisticat.   Foto: 200birdies.files.wordpress.com Timp de preparare 120 minute Dificultate Medie Ingrediente 1,2 kg pere (e nevoie de peste un kilogram de pere, deoarece se mai pierde la curatat) 1 kg zahar zeama de la o jumatate de lamaie 1 esenta vanilie 200 ml apa [ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Curata perele de

Autor: Alina Paduraru
Data: 2 iulie 2012

Alte articole despre:  dulceata de pere pere
Dulceata de piersici Dulceata de piersici
Dulceata de piersici este foarte aromata. Se poate servi atat simpla, cat si ca topping pentru diverse deserturi (clatite, pandispan, chec).   Timp de preparare 80 de minute Dificultate Mediu Ingrediente 1,5 kg piersici 1 kg zahar 1 lamaie[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Spala piersicile, scoate-le samburii si cantareste-le astfel incat sa ai 1,5 kg de fructe fara samburi. Taie piersicile in felii subtiri sau cubulete, apoi aseaza-le intr-o oala incapatoare si acopera-le

Autor: Alina Paduraru
Data: 10 septembrie 2012

Alte articole despre:  dulceata de piersici piersici
Dulceata de prune Dulceata de prune
Dulceata de prune se pregateste foarte simplu si poate fi aromatizata cu scortisoara.   Timp de preparare 180 minute Dificultate Mediu Ingrediente 1 kg prune 1/2 cana zahar 1/2 cana apa 1 bat scortisoara Mod de preparare Spala bine prunele, apoi taie-le in jumatate si scoate-le samburii. Taie prunele cubulete. Intr-o cratita amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara.   Pune toate aceste ingrediente sa fiarba impreuna si amesteca din cand in cand.

Autor: Alina Paduraru
Data: 10 septembrie 2012

Alte articole despre:  dulceata de prune prune
Dulceata de struguri Dulceata de struguri
Dulceata de struguri se poate pregati atat din struguri albi, cat si din struguri negri, dupa preferinta.   Timp de preparare 120 minute Dificultate Mediu Ingrediente 3 kg struguri 3 kg zahar 1,4 l apa 2 lamai 1 baton vanilie (optional)[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Intr-o cratita incapatoare amesteca apa cu zaharul si cu lamaia taiata rondele. Lasa siropul la fiert pana cand se leaga. Spala bine strugurii, taie bobitele pe jumatate si scoate-le

Autor: Alina Paduraru
Data: 11 septembrie 2012

Alte articole despre:  dulceata de struguri struguri
Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri, extrem de parfumata si gustoasa este pur si simplu adorata de cei mici.   Foto: arhivafleurdesel.blogspot.com Timp de preparare 60 minute Dificultate Usoara Ingrediente 500 g petale de trandafiri (speciali pentru dulceata) 1 kg zahar 1 l apa 1 lingurita sare de lamaie[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Pune petalele de trandafir intr-un bol incapator, apoi freaca-le cu o lingurita de sare de lamaie si doua lingurite de zahar, pana capata o culoare

Autor: Alina Paduraru
Data: 19 aprilie 2012

Alte articole despre:  dulceata de trandafiri trandafiri
Dulceata de zmeura Dulceata de zmeura
Dulceata de zmeura este o dulceata deoasebita, foarte aromata. Se poate servi pe paine sau ca topping in deserturi.   Timp de preparare 120 minute + 10 ore (fierbere) Dificultate Medie Ingrediente 1 kg zmeura 1 kg zahar 1 lamaie[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Spala si curata zmeura, apoi aseaza fructele intr-un vas incapator. Acopera totul cu zeama de lamaie, apoi pune zaharul si lasa totul la macerat 10 ore.   Pune fructele la fiert, la foc moale, pana se topeste

Autor: Alina Paduraru
Data: 10 septembrie 2012

Alte articole despre:  dulceata de zmeura zmeura
Dulceata din flori de salcam
Dulceata de flori de salcam este foarte aromata si nici nu se prepara prea greu. Timp de preparare 90 minute Dificultate Mediu Ingrediente 500 g flori salcam 1 l apa 1 kg zahar 1 plic zahar vanilat zeama de lamaie[ARTICOLE_SIMILARE] Mod de preparare Pune la fiert apa cu zaharul, pana obtii un sirop gros, adauga zaharul vanilat, apoi pune si florile spalate, fara codite. Adauga zeama de la o lamaie.   Lasa dulceata sa fiarba pana se leaga, circa 45 de minute, facand proba cu o

Autor: Alina Paduraru
Data: 6 august 2012

Miez de Lapte cu Kiwi si dulceata de fructe Miez de Lapte cu Kiwi si dulceata de fructe
Pentru 4 persoane Ingrediente 250 g de Miez de Lapte Natur 2 kiwi dulceata de fructe   Mod de preparare Miez de Lapte cu kiwi si dulceata de fructe este un desert delicios si foarte usor de preparat.   Trebuie doar sa tai branzica Miez de Lapte in 4 felii egale si fructul de kiwi in felii mai subtiri.   Asezam frumos pe un platou un strat de branzica, apoi unul de kiwi. La final ornam cu dulceata.   Pofta buna![ARTICOLE_SIMILARE]

Autor: copilul.ro
Data: 6 februarie 2013

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.