Copilul.ro

Ciclul dupa avort

Ciclul dupa avort poate fi usor neregulat si prima menstruatie poate prezenta cheaguri. aceasta apare la aproximativ o luna de la interventie.

Sarcina oprita in evolutie. Urmari
In mod normal, dupa un chiuretaj se recomanda repaus fizic si sexual, revenirea la un control la trei saptamâni si eventual tratament medicamentos, profilactic, cu un antibiotic cu spectru larg.

Datorita faptului ca in momentul chiuretajului s-a produs si dilatatia colului uterin (portita de intrare in cavitatea uterina) dilatatie care in unele cazuri poate persista câteva zile, eu nu v-as fi dat acordul pentru a va scalda in mare, cel putin o saptamâna (dar aceasta este o parere personala, conduita terapeutica difera de la medic la medic, in functie de observatiile fiecaruia si de experienta fiecaruia, in functie de cazurile cu care se confrunta).

Se

Autor: Ciprian Pop-Began
Data: 8 septembrie 2010

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.