Copilul.ro

Calcul saptamani sarcina

Calculul saptamanilor de sarcina este printre primele griji ale viitoarelor mamici. gravidele vor sa stie in ce saptamana de sarcina sunt si cum se dezvolta bebelusul.

Calcularea varstei fatului
Tinand cont si numai de varsta sarcinii in momentul delivrentei (nasterii), calculata in cazul dumneavoastra dupa contactul sexual considerat fecundant, ar reiesi ca acest copil s-a nascut prematur, la 30-31 de saptamani, insa si in cazul unui copil nascut la termen pot exista o sumedenie de situatii care sa determine un anumit retard de crestere intrauterina.

Daca s-a intamplat ca menstruatia sa se suprapuna sarcinii, atunci e mai greu de calculat pe baza ciclurilor menstruale varsta gestationala, si in acest caz se tine cont de varsta sarcinii stabilita ecografic (in functie de aparat si de experienta celui care realizeaza ecografiile pot exista diferente de apreciere de 2

Autor: Ciprian Pop-Began
Data: 18 noiembrie 2013

Alte articole despre:  calcul sarcina
Cum calculez data nasterii?
Calculul datei probabile a nasterii (DPN) tinand cont de data care constituie prima zi a ultimei menstruatii (UM) se poate utiliza la femeile care au o menstruatie cat de cat regulata, iar ciclul dureaza aproximativ 28 de zile.

Situatie in care se adauga 9 luni si 10 zile de la data UM (dupa scoala europeana) sau 9 luni si 7 zile dupa scoala americana. Astfel DPN in cazul dumneavoastra ar fi in jurul datei de 22-25 decembrie 2007.

Tinand cont ca dumneavoastra aveati inainte de sarcina menstruatii neregulate ca ritm de aparitie a datei probabile de nastere se stabileste de regula functie de ecografiile efectuate in dinamica (se masoara anumiti parametrii: lungimea femurului

Autor: Ciprian Pop-Began
Data: 5 februarie 2014

Alte articole despre:  calcul data nasterii
Cum se calculeaza varsta sarcinii? Cum se calculeaza varsta sarcinii?
Cum se calculeaza varsta sarcinii? Varsta sarcinii se calculeaza in saptamani de gestatie. S-a renuntat la calcularea varstei sarcinii in luni deoarece este mult prea nespecifica.  
Daca, spre exemplu, vorbim de o nastere prematura si zicem ca un fat de luna a opta se naste prematur, este greu de apreciat prognosticul, deoarece fetii care se nasc in prima saptamana din luna a opta au un prognostic mult modificat fata de fetii care se nasc in ultima saptamana din luna opta. De aceea, toate gravidele ar trebui sa isi calculeze sarcina in saptamani.

Varsta sarcinii se calculeaza de la prima zi a ultimei menstruatii. Daca femeia are menstruatii neregulate sau nu isi

Autor: copilul.ro
Data: 10 martie 2014

Saptamanile de sarcina, cum le calculam?
Astfel de situatii apar de obicei in masura in care fatul se dezvolta mai mult decat ar fi trebuit conform graficelor raportate la varsta de sarcina; fapt care certifica asa zisa imagine de fat apreciat mare ecografic.

In functie de greutatea estimata ecografic, in functie de proprietatile propriului bazin, se poate lua o decizie privind modul de efectuare a nasterii; un fat mare apreciat ecografic poate defini o disproportie cefalopelvica in masura in care dimensiunile fatului si in

Autor: Ciprian Pop-Began
Data: 14 februarie 2014

Stabilirea varstei gestationale
Nu precizati daca menstruatiile de dinaintea sarcinii aveau un orar regulat de aparitie si la ce interval apareau, fapt foarte important in stabilirea varstei gestationale pe baza ultimei menstruatii.

Daca prima zi a ultimei menstruatii a fost in data de 12.01 atunci, tinand cont de UM si presupunand ca un ciclu anterior venea la un interval de 28 de zile cu orar regulat de aparitie varsta gestationala ar fi de 9 saptamani la data de 15 martie.

Iar termenul de 40 de saptamani

Autor: Ciprian Pop-Began
Data: 10 iunie 2012

Alte articole despre:  calcul sarcina
Varsta cronologica a sarcinii
In primul rand tin sa va spun ca este greu sa apreciezi existenta unei sarcini, daramite varsta acesteia, pana la o evolutie a acesteia de 4 – 5 saptamani.

In al doilea rand, in mod clasic, cartile mai vechi descriu o varsta gestationala, varsta apreciata de la momentul conceptiei; si o varsta cronologica a sarcinii apreciata de la momentul primei zile a ultimei menstruatii.

Tinand cont de cele expuse, se poate ca variatiile sa se fi inregistrat datorita in primul rand

Autor: Ciprian Pop-Began
Data: 11 noiembrie 2011

Varsta sarcinii. Cum se calculeaza? Varsta sarcinii. Cum se calculeaza?
Calcularea varstei sarcinii se face in cateva moduri. Varsta sarcinii poate fi o varsta gestationala, apreciata incepand cu momentul conceptiei, sau o varsta cronologica, apreciata de la ultima zi a ultimei menstruatii avute.   In mod normal, varsta gestationala este apreciata incepand cu momentul actului sexual din care a rezultat fecundarea. Varsta cronologica a sarcinii este apreciata de la momentul primei zile a ultimei menstruatii, insa cand exista cazul de sarcina peste

Autor: Loredana Apostol
Data: 30 iunie 2014

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.