Copilul.ro

Calcul perioada fertila ciclu neregulat

Calculul perioadei fertile pentru un ciclu neregulat se face prin urmarirea ciclului pentru minim 6 luni. se retine durata minima si cea maxima a ciclului - din valoarea maxima se scad 11 zile si se obtine ultima zi fertila, iar din valoarea minima se scad 18 zile, obtinandu-se prima zi fertila.

Calcularea perioadei fertile
Perioada fertila in cazul unui ciclu regulat se calculeaza astfel: se scade 18 din numarul de zile al ciclului (in cazul de fata 24) si aflam prima zi fertila (24-18=6); apoi se scade 11 din numarul de zile al ciclului (in cazul de fata 24) si aflam ultima zi fertila (24 - 11 = 13). Perioada fertila in cazul dumneavoastra este deci intre zilele 6 si 13 ale ciclului (ziua 1 fiind prima zi in care apare sangerarea menstruala). Daca ciclul este neregulat se urmareste durata ciclului menstrual pe o perioada de minim 6 luni si se retine numarul minim si numarul maxim de zile al ciclului menstrual; din valoarea maxima se scade 11, si se obtine ultima zi fertila, iar din valoarea minima se scade
Cum calculam perioada fertila?
Este foarte bine ca ati inceput sa va puneti intrebari referitoare la modul cum puteti ramane insarcinata.

In primul rand trebuie sa aveti grija cum programati relatiile sexuale astfel incat acestea sa aiba loc cel mai frecvent in perioada ovulatiei, perioada care se calculeaza in functie de regularitatea ciclurilor menstruale din ultimele 6 luni (daca ciclurile sunt regulate, de 28 de zile in fiecare luna, atunci perioada fertila este intre zilele 10 si 17, considerand ziua 1 prima zi de sangerare menstruala;

Deci intre zilele 10 si 17 daca aveti relatii sexuale neprotejate puteti ramane insarcinata. Daca ciclurile sunt neregulate, se urmareste durata ciclului menstrual
Cum identifici ovulatia daca ai ciclu menstrual neregulat Cum identifici ovulatia daca ai ciclu menstrual neregulat
 Sarcina este una dintre cele mai frumoase experiente din viata unei femei. Daca ai ciclu menstrual regulat, te poti considera o femeie norocoasa, insa daca ciclul tau menstrual este neregulat, atunci va fi nevoie de o atentie sporita la semnalele date de organism.

Este esential sa-ti identifici ovulatia in fiecare luna, ca sa stii cand ai cele mai mari sanse de a ramane insarcinata. Exista doua cai prin care iti poti identifica perioada ferila: fie iti notezi temperatura bazala, fie analizezi mucusul cervical.

Inainte de a trece la analizarea celor doua modalitati de depistare a ovulatiei, iata ce trebuie sa stii despre ciclul menstrual.

Menstruatia

Autor: copilul.ro
Data: 29 septembrie 2014

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.