Copilul.ro

Bebelusi greutate

Bebelusii si greutatea. Greutatea bebelusului, inaltimea si dimensiunea capului trebuie monitorizate foarte atent de catre medicul mediatru.

Aprecierea cresterii in greutate a sugarului
O formula simpla pentru aprecierea cresterii in greutate a sugarului este in functie de greutatea avuta la nastere si in functie de varsta sugarului.

Se considera ca un sugar sanatos creste in primele 4 luni cu aproximativ 750g/luna, in urmatoarele 4 luni cu 500 g/luna si in ultimele 4 luni ale primului an cu 250 g/luna.

Astfel un sugar cu o greutate la nastere de 3550 ar trebui sa aiba la varsta de 3 luni, aproximativ 5800 g.

Insa aceste valori nu sunt foarte stricte; exista diferite tabele si formule de apreciere a cresterii in greutate, care tin cont de diferiti parametrii (sex, talie etc.) La aceasta varsta, majoritatea sugarilor consuma 5-6 mese de lapte pe

Autor: Alina Pop-Began
Data: 30 iunie 2011

Greutatea scazuta la nastere Greutatea scazuta la nastere
Greutatea scazuta la nastere preocupa multe mamici care cred ca acest lucru va duce la complicatii ulterioare de sanatate a bebelusilor lor. Potrivit specialistilor, orice bebelus care cantareste mai putin de 2.5 kilograme are o "greutate scazuta la nastere" indiferent daca a fost nascut la termen sau nu.

Un bebelus care are mai putin de 2 kg la nastere va avea nevoie de ingrijiri neonatale speciale in primele cateva saptamani dupa nastere, pana cand acesta va deveni mai puternic si va putea fi luat acasa de catre parinti.
 Greutate scazuta la nastere sau bebelus nascut prematur?

Bebelusii nascuti prematur sunt aceia care sunt nascuti inainte de saptamana 37 de

Autor: Alexandra Ilie
Data: 6 ianuarie 2011

Alte articole despre:  greutate bebelus greutate copil nastere

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.