Tic Pitic - Zilele Small Size, Editia a II-a, 29-31 ianuarie 2016

/ / Modificat: 2016-01-27
Tic Pitic - Zilele Small Size, Editia a II-a, 29-31 ianuarie 2016

Eveniment gazduit de Centrul National al Dansului Bucuresti

Artele nu tin cont de varsta, ci de curiozitate! Teatrul Ion Creanga organizeaza, in perioada 29-31 ianuarie, cea de-a doua editie a Tic Pitic – Zilele Small Size, un eveniment dedicat celor mai tineri spectatori: copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 6 ani. Derulat cu scopul de a promova importanta si beneficiile Educatiei Timpurii prin teatru, Tic Pitic propune povesti senzoriale croite pe masura celor mici, dar si activitati conexe, dedicate adultilor. 

Timp de trei zile, sala de spectacol a Centrului National al Dansului Bucuresti – gazda evenimentului – se va transforma intr-un spatiu al imaginatiei si bucuriei. Tinerii exploratori cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani vor calatori pe planete indepartate („De-a Micul Print”), vor lua lectii de zbor si dans in lumi inchipuite („Zbor prin povesti”) si vor porni in aventuri alaturi de cei mai curajosi iepurasi („Fara frica”). Pentru micutii cu varsta sub 3 ani, programul include o productie invitata – „Mic sau Mare?”, spectacolul fiind sustinut de Trupa Arcadia – Teatrul Regina Maria din Oradea. 

Insa nu doar copiii vor avea parte de surprize, ci si parintii, care sunt invitati sambata, 30 ianuarie, ora 11.00, sa participe la conferinta „Cat de mult e prea mult? Educatia – intre dorintele parintilor si nevoile copiilor”. Moderata de psihoterapeutul Catalina Hetel, conferinta se desfasoara cu participarea psihologului Anca Ganciu, specialist in psihoterapie familiala. Parintii sunt incurajati sa participe la conferinta impreuna cu copiii lor, pentru acestia fiind organizat in regim gratuit atelierul "Faina, apa, sare – ce sa fie oare?".

Totodata, in premiera in cadrul TIC PITIC, Teatrul Ion Creanga organizeaza un workshop pentru artisti. Programat vineri, 29 ianuarie, cu incepere la ora 11.00, workshopul "Teatrul pentru copii intre 0 si 6 ani – un punct de plecare" este sustinut de actorii Carmen Palcu Adam si Voicu Hetel si se adreseaza tinerilor artisti interesati sa dezvolte competente specifice in domeniul artelor spectacolului pentru copii.

Evenimentul Zilele Small Size se inscrie in activitatea extinsa a proiectului international Small Size, performing arts for early years, finantat in cadrul Programului Europa Creativa 2014-2018. Evenimentul anual, organizat in ultimul weekend din luna ianuarie, a avut loc pentru prima data in 2015, in numeroase orase din lume (din Helsinki pana in Madrid, din Londra pana in Salzburg, din Bucuresti pana in Mexic). In 2016, activitatile sunt sustinute simultan in 30 de teatre, pe 3 continente, pentru a crea un eveniment mondial unic. 

Program

Vineri, 29 ianuarie

11:00 – 15:00 | Workshop pentru artisti „Teatrul pentru copii intre 0 si 6 ani – un punct de plecare”, Coordonatori: Carmen Palcu Adam si Voicu Hetel; 

Consultant psihoterapeut: Catalina Hetel

18:00 – 18:30 | "Mic sau Mare?", spectacol de teatru (0-3 ani), 

Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maria, Oradea

Sambata, 30 ianuarie

11:00 –13:00 | Conferinta pentru parinti „Cat de mult e prea mult? Educatia – intre dorintele parintilor si nevoile copiilor” & Atelier de creativitate pentru copii „Faina, apa, sare – ce sa fie oare?” (3-6 ani), Moderator conferinta: Catalina Hetel, psihoterapeut; Invitat: Anca Ganciu, psihoterapeut; Coordonatori atelier: Voicu Hetel si Andra Mirescu; 

17:00 – 17:30 | "Fara frica", spectacol de teatru (3-6 ani)

19:00 – 19:30 | "Fara frica", spectacol de teatru (3-6 ani)

Duminica, 31 ianuarie

11:00 – 11:40 | "Zbor prin povesti", spectacol de teatru-dans (3-6 ani)

13:00 – 13:40 | "Zbor prin povesti", spectacol de teatru-dans (3-6 ani)

17:00 – 17:45 | "De-a Micul Print", spectacol de teatru (4-6 ani)

19:00 – 19:45 | "De-a Micul Print", spectacol de teatru (4-6 ani)

Biletele pentru spectacole si conferinta s-au pus in vanzare la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga – Piata Amzei, nr. 13 (nr. tel. 0767.934.374) si prin reteaua Eventim: online, pe www.eventim.ro, la sediul Eventim din Str. Polona nr. 15, sau la sediul magazinelor partenere (Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Carturesti si Humanitas). 

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Festival teatru Teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre