Tabara de creatie - Vara pe ulita - 6 iulie - 14 august 2016

/ / Modificat: 2016-06-30
Tabara de creatie - Vara pe ulita - 6 iulie - 14 august 2016

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” deschide luni, 4 iulie 2016, Tabara de creatie "Vara pe ulita”, editia a XXIV-a, ce se va desfasura in perioada 4 iulie - 14 august 2016.

Peste 1000 de copii si tineri, cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, dornici sa invete din tainele mestesugurilor traditionale romanesti vor participa in fiecare zi, luni pana vineri, intre orele 10.00 – 14.00, timp de 6 saptamani la atelierele: olarit, modelaj, sculptura in lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticla, incondeiat oua, impletituri textile si vegetale, podoabe populare, masti populare, papusi, pictura naiva, tesut - cusut, opincarit, dansuri populare.

De asemenea, sunt organizate ateliere de pictura-desen, foto, teatru de papusi, iar noutatea acestui an este atelierul de Jucarii Din Lemn/ Machete Din Lemn.

Intre orele 12.00 – 13.00 are loc Pauza de Divertisment in care vor avea loc activitati de socializare - jocuri traditionale din satul de altadata, concursuri, teatru, poezie, instrumente muzicale, circ, sfaturi despre animalele domestice, activitați de prevenție si prim-ajutor, notiuni de protectie si reguli de circulatie, ateliere de jurnalism, de reciclare deseuri, ateliere de trasee montane si de gatit pe munte, gradinarit, demonstratii de gimnastica si multe alte activitati menite sa ii antreneze pe copii intr-o joaca educativa.

Tabara de creatie "Vara pe ulita" este brand de tara din anul 2007 si reprezinta o alternativa buna in a petrece vacanta de vara in Bucuresti, intr-un mod educativ. Atelierele propuse, dar si activitatile din pauza de divertisment sunt gandite special pentru toate categoriile de varste si au menirea de a promova patrimoniul cultural material si imaterial al Romaniei.

Totodata, inscrierile au loc in fiecare zi, pe toata durata taberei, de luni pana vineri, orele 10:00 – 16:00, Sala de Pedagogie, etaj I – Kiseleff 28.

Mai multe informatii despre acestea, precum si despre programul Taberei:

Telefon: 021 317 91 10, int. 145, 191

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente pentru copii Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre