Date generale:

Spitalul Budimex, denumit astazi Marie Curie (Maria Sklodowska Curie), a fost oferit poporului roman ca un dar special din partea guvernului polonez dupa cutremurul din 1977.

In 1984 isi deschide portile ca unul dintre cele mai mari spitale de copii din Romania. Cunoscut initial ca Spitalul Polonez si apoi ca Spitalul Budimex, acesta a reunit medici pediatri de renume de la diferite spitale din Bucuresti, care au transformat acest dar al poporului polonez intr-unul dintre cele mai bune centre medicale dedicate ingrijirii copiilor.

3 sectii pediatrie;
2sectii chirurgie pediatrica;
ATI;
terapie intensiva neonatala;
oncologie pediatrica;
ORL;
nefrologie pediatrica;
ortopedie pediatrica;
unitate primiri urgente

-

constatarea situatiilor de urgenta;
urgente medico-chirurgicale;
interventii de urgenta;
examen clinic;
investigatii (explorari radiologice, tomografice, echografii, EKG, analize de laborator);
tratament medical si chirurgical;
proceduri terapeutice (intubatii orotraheale, sondaje vezicale, cateterizari
vene, suturi, pansamente, hemostaze, extragere corpi strani);

Dr. Mircea Leonid Stamate, medic primar pediatru, doctor in medicina;
Dr. Doru Dumbrava, medic primar pediatru, conferentiar universitar, sef sectie;
Dr. Mariana Stefan, medic primar pediatru, doctor in medicina;
Dr.Maria Mihaiela Mihu, medic primar pediatru, specialist Hematologie Clinica, Supraspecializare Diabet si Boli de Nutritie, doctor in medicina, sef sectie;
Dr.Mihai Munteanu, medic primar pediatru, supraspecializare Gastroenterologie, competenta endoscopie digestiva, doctorand;
Dr.Florea Iordachescu, medic primar pediatrie, profesor universitar, doctor in medicina. Sef clinica, director general

-

-

021.460.42.60, 021.460.30.26

-

Multumire

trimis de ciortan costel

Saptamana trecuta pe 15 septembrie doamna dr. Zamfirescu Luiza mi-a operat baiatul, in varsta de 5 ani de polipi si amigdalite. Andrei se simte foarte bine. Multumesc doamnei doctor!

Raspunde acestui mesaj

Spitalul clinic de urgenta pentru copii Marie Curie Budimex

trimis de Raluca Tudor

Nu stiu ce sa spun, dar si eu am patit acelasi lucru cu copilul meu cand am ajuns la camera de garda, in jurul orei 5:00 (in iunie 2012, cand baietelul meu avea aproape 2 luni). Am fost primiti de o doamna care era deranjata ca am ajuns la acea ora, chiar ne-a si intrebat ce am pazit pana atunci, de ce nu am venit mai devreme. Probabil ca o trezisem din somn cu problemele noastre.

A avut o atitudine dezgustatoare, nu mi-a venit sa cred ca se poate purta cineva atat de urat.

Cu siguranta daca ar fi lucrat la privat, nu si-ar fi permis asa ceva. In plus, am venit cu sotul, iar pe el nu l-a lasat sa intre. Si ne-a si internat, direct, fara intrebari, fara sa ne zica nimic.

Am un gust foarte amar cand aud de acest spital, de comportamentul personalului de acolo!
In salon, copilul a vomat in pat si nici macar sa ii schimbe asternutul nu au putut, ca nu au, au gasit tot felul de motive. Dupa ce i-am spus doctorului, abia atunci s-a gasit un cearsaf de pus pe pat. Infiorator!

Raspunde acestui mesaj

Ca parinti, suntem frustati

trimis de mihaela

In ultima luna am ajuns de 2 ori la acest spital, prima data am ajuns noi cu copilul, unde am stat aproape 5 ore pana ne-a consultat cineva si ne-a dat reteta. A doua oara, am sunat la salvare, pentru ca cel mic avea 39 temp si acuza dureri de muschi, cum il atingeai, urla de durere.

Salvarea a venit dupa 2 ore jumate, am ajuns la spital, si m-au luat la misto ca, nu are cum sa imi spuna cel mic ca il dor muschii pentru este prea mic, cel mic avand 2 ani, si m-au trimis intr-un salon cu aer conditionat, copilul avand 39 de grade, unde am asteptat 2 ore sa vina sa ma consulte, dupa care, m-au trimis sa ii fac analize contra-cost, desii platesc asigurari medicale.

Rezultatul analizelor l-am luat dupa o ora, am asteptat alte 2 ore sa mi se interpreteze analizele, mi sa dat o reteta si m-au trimis acasa, fara sa ii administreze celui mic,nimeni, nimic.

Multe felicitari camerei de garda, reusesc din plin sa ne ignore si pe noi parintii, si pe copii nostrii fiind in suferinta.

Raspunde acestui mesaj
vezi toate opiniile
48%
52%
58%
47%
44%
44%
Adresa

C-tin Brancoveanu, 20, Bucuresti, Sectorul 4

Reper

-

Telefon

021.460.42.60, 021.460.30.26

Site

www.mscurie.ro

Email

spital@mscurie.ro


Intrebari frecvente Propune spital