Date generale:

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu este cel mai vechi spital de copii din Romania si din Balcani, fiind infiintat in jurul anului 1857 de Alexandru Dimitrie Ghica, Caimacam al Tarii Romanesti. Cladirea initiala a fost ridicata in 1886, fiind primul local stabil al Spitalului de copii. Acelei cladiri i s-au mai adaugat si altele de-a lungul timpului, Spitalul Grigore Alexandrescu fiind in acest moment cel mai mare spital de copii din Romania.

Pediatrie; Toxicologie; Chirurgie Pediatrica; ORL

Ortopedie Pediatrica; Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri; ATI;

Compartimentul Hematologie-Oncologie; Compartimentul Hemodializa; Camere de Garda; Unitate Primiri Urgente

Servicii Paraclinice; Ambulatoriul de specialitate Dorobanti

-

Ambulatoriul de specialitate ofera consultatii asigurate de medici primari si specialisti pentru urmatoarele specialitati:
pediatrie;
chirurgie-ortopedie pediatrica;
oftalmologie;
ORL;
endocrinologie;
dermatovenerologie;
neuropsihiatrie;
psihologie-logopedie;
stomatologie.

Clinica de Pediatrie - condusa de Prof. Dr. Dumitru Oraseanu;
Clinica de Chirurgie Pediatrica - condusa de Conf. Dr. Ion Basca;
Clinica de Ortopedie si Traumatologie - condusa de Conf. Dr. Mihai Jianu;
Clinica de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri - condusa de Prof. Dr. Dan Mircea Enescu.

Clinica dispune de 426 de paturi. In spital functioneaza 10 sectii clinice si numeroase compartimente clinice, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate.

da

pentru informatii puteti suna la urmatoarele numere de telefon: 021.316.93.66 / 021.316.52.83

-

Spitalul clinic de urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu

trimis de gina apostol

Tot respectul meu pentru doamna doctor Florica Dima, insa asistentele, subalternele dansei dezastroase niste nesimtite si ciubucarese su semianalfabete. Nu pot sa-mi imaginez cat tupeu pot avea asistentele astea. De bine nu ajunge nimeni acolo.

Raspunde acestui mesaj

Indiferenta si lipsa de profesionism

trimis de gica nichifor

Pe data de 9 august am internat copilul la spitalul Grigore Alexandrescu pe sectia Medicala III sub ingrijirea "profesorului" Oraseanu cu diagnosticul "colica renala". A fost pus sub antibiotic si calmante timp de sase zile, starea copilului era din ce in ce mai grava, desi i-au fost facute doua ecografii si nu au fost depistate pietre la rinichi, dar s-a vazut o inflamatie si o usoara infectie la rinichiul stang, nu a considerat ca trebuie tratata aceasta infectie cu seriozitate.

Dupa sase zile de dureri cumplite a hotarat sa-l mute la terapie intensiva, sub ingrijirea doctorului RUSU FLORIN seful sectiei ATI unde au continuat sa-i administreze calmante si antibiotic API PLUS. A stat inca cinci zile in terapie intensiva, iar la insistentele mele vazand ca nu se ia nicio masura sa-i faca o investigatie mai amanuntita un CT sau o urografie care sa ne arate clar ce are copilul, decat sa se astepte sa elimine "piatra" care dupa spusele lor nu se vedea ca ar fi fost radiotransparenta.

Dupa cele zece zile de cand a fost internat i s-a facut CT si au constatat ca are o infectie foarte mare la rinichi, trebuie operat si rinichiul scos. Am luat decizia sa-l iau pe semnatura si sa-l operez in alt spital unde am dat peste niste doctori adevarati care au facut imposibilul pentru ca acest copil sa fie salvat si care a avut nesansa in anul 2014 luna august sa incapa pe mana acestui "profesor Orasanu" declarat "pediatrul anului 2012".

Raspunde acestui mesaj

Medic bun, asistente si infirmiere groaznice

trimis de Elena

Am tot respectul fata de domnul dr. Danila Viorel care s-a comportat impecabil si l-a operat pe baiatu meu de 14 ani. Nu acelasi lucru pot spune de asistente si infirmiere care nu-si faceau datoria, trebuia sa le cauti pe la oficiu. Mi-a vomitat dupa operatie si nu aveam ce sa-i pun sa nu dea pe jos, cand am cerut mi s-a raspuns pe un ton raspicat ca nu stiam ca o sa vomite.

Am insistat sa vina cineva sa stearga voma de pe jos si nu a venit nimeni. Am stat 2 zile iar in acest timp nimeni nu a facut curat. Nu suportam sa vad voma pe jos si am cerut sa sterg eu, nu ca nu se poate ca vine femeia de servici, ce sa vina, dupa jumatate de zi, a venit. Daca in timpul saptamanii nu le pasa de pacienti, sambata si duminica e groaznic. Sncer, am ster doar cu dezinfectant ca sa nu-l externez cu altceva. Degeaba e renovat spitalul daca personalul (infirmiere si asistente) este sub orice critica.

Raspunde acestui mesaj
vezi toate opiniile
58%
54%
71%
54%
51%
42%
Adresa

Bulevardul Iancu de Hunedoara, 30-32, Bucuresti, Sectorul 1

Reper

-

Telefon

021.316.93.66 / 021.316.52.83

Site

www.spitaluldecopii.ro

Email

-


Intrebari frecvente Propune spital