Date generale:

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu este cel mai vechi spital de copii din Romania si din Balcani, fiind infiintat in jurul anului 1857 de Alexandru Dimitrie Ghica, Caimacam al Tarii Romanesti. Cladirea initiala a fost ridicata in 1886, fiind primul local stabil al Spitalului de copii. Acelei cladiri i s-au mai adaugat si altele de-a lungul timpului, Spitalul Grigore Alexandrescu fiind in acest moment cel mai mare spital de copii din Romania.

Pediatrie; Toxicologie; Chirurgie Pediatrica; ORL

Ortopedie Pediatrica; Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri; ATI;

Compartimentul Hematologie-Oncologie; Compartimentul Hemodializa; Camere de Garda; Unitate Primiri Urgente

Servicii Paraclinice; Ambulatoriul de specialitate Dorobanti

-

Ambulatoriul de specialitate ofera consultatii asigurate de medici primari si specialisti pentru urmatoarele specialitati:
pediatrie;
chirurgie-ortopedie pediatrica;
oftalmologie;
ORL;
endocrinologie;
dermatovenerologie;
neuropsihiatrie;
psihologie-logopedie;
stomatologie.

Clinica de Pediatrie - condusa de Prof. Dr. Dumitru Oraseanu;
Clinica de Chirurgie Pediatrica - condusa de Conf. Dr. Ion Basca;
Clinica de Ortopedie si Traumatologie - condusa de Conf. Dr. Mihai Jianu;
Clinica de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri - condusa de Prof. Dr. Dan Mircea Enescu.

Clinica dispune de 426 de paturi. In spital functioneaza 10 sectii clinice si numeroase compartimente clinice, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate.

da

pentru informatii puteti suna la urmatoarele numere de telefon: 021.316.93.66 / 021.316.52.83

-

Medic bun, asistente si infirmiere groaznice

trimis de Elena

Am tot respectul fata de domnul dr. Danila Viorel care s-a comportat impecabil si l-a operat pe baiatu meu de 14 ani. Nu acelasi lucru pot spune de asistente si infirmiere care nu-si faceau datoria, trebuia sa le cauti pe la oficiu. Mi-a vomitat dupa operatie si nu aveam ce sa-i pun sa nu dea pe jos, cand am cerut mi s-a raspuns pe un ton raspicat ca nu stiam ca o sa vomite.

Am insistat sa vina cineva sa stearga voma de pe jos si nu a venit nimeni. Am stat 2 zile iar in acest timp nimeni nu a facut curat. Nu suportam sa vad voma pe jos si am cerut sa sterg eu, nu ca nu se poate ca vine femeia de servici, ce sa vina, dupa jumatate de zi, a venit. Daca in timpul saptamanii nu le pasa de pacienti, sambata si duminica e groaznic. Sncer, am ster doar cu dezinfectant ca sa nu-l externez cu altceva. Degeaba e renovat spitalul daca personalul (infirmiere si asistente) este sub orice critica.

Raspunde acestui mesaj

Spitalul clinic de urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu

trimis de Bratosin Catalina

Ce pot spune despre acest spital cu mare renume,doar ca am fost profund dezamagita de lipsa de profesionalism a medicilor de la sectia pneumologie. Am fost internata cu baietelul de aproape 4 ani, caruia i s-au pus diagnostice gresite, tratat neadecvat si cu medicatie foarte puternica, pe o perioada de 4 zile i s-au schimbat 3 antibiotice, ajungandu-se in a 4 zi la unul foarte puternic chiar si pentru un adult, dupa abia 4 zile de febra, au descoperit o otita cu "puroi" spuneau ei in spatele timpanului, care trebuia scos sub anestezie generala, toate aceste diagnostice puse cu multa usurinta, dar si felul in care eram tratati si lipsa de politete m-au facut sa parasesc spitalul, pe fisa de externare au pus gresit numele medicului curant, mergand la un spital particular unde s-a demonstrat ca era vorba de o simpla viroza care a fost tratata doar cu apa de mare si picaturi de nas, nicidecum pneumonie sau puroi langa timpan! E inadmisibil ce se intampla si cum multi copii "mor cu zile" in aceste institutii!

Raspunde acestui mesaj

Spitalul clinic de urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu

trimis de Mia

Am fost cu fiul meu de 8 ani ca sa-i verifice coloana, si primul lucru care ma intrebat a fost ca de ce am venit la ei, ce nu aveam unde sa ma duc in alta parte, garantez ca daca ii dadeam bani sigur nu mai intreba nimic. Data viitoare o sa iau camera sai inregistrez. Peste jumatate din doctorii de la acest spital sunt numai dupa bani, nu ii intereseaza starea copilului.

Raspunde acestui mesaj
vezi toate opiniile
47%
41%
52%
46%
44%
33%
Adresa

Bulevardul Iancu de Hunedoara, 30-32, Bucuresti, Sectorul 1

Reper

-

Telefon

021.316.93.66 / 021.316.52.83

Site

www.spitaluldecopii.ro

Email

-


Intrebari frecvente Propune spital