Probleme cauzate de mucusul din nasucul bebelusului

/ / Modificat: 2013-11-15
Probleme cauzate de mucusul din nasucul bebelusului

Mucusul nazal este produs in mod natural si constant de organism si are un rol esential in protejarea acestuia de infectii si boli. Insa atunci cand virusurile gripale se strecoara in sanatatea bebelusului tau, determina anomalii ale texturii, culorii si cantitatii mucusului care pot conduce la aparitia unor complicatii severe. Acestea apar din cauza faptului ca, la aceasta varsta, copilul nu este capabil sa sufle singur nasul si sa-si elibereze caile respiratorii!

Descopera principalele probleme si afectiuni cauzate de mucusul din nasucul bebelusului si care sunt cele mai potrivite metode de prevenire ale acestora!

Dificultati de respiratie si risc de sufocare

Atunci cand virusurile gripale invadeaza tractul respirator al bebelusului, se declanseaza o furtuna de simptome inconfortabile, printre care si congestia nazala, numita si nas infundat. Congestia apare atunci cand mucusul se intareste in fosele nazale si blocheaza caile respiratorii, facand imposibila respiratia pe nas.

In acele momente, bebelusul incepe sa respire pe gura, insa in unele cazuri exista si riscul ca acesta sa se sufoce. Caile respiratorii ale copilului sunt foarte mici si inguste, iar la varsta de nou-nascut sau bebelus, prefera sa respire mai degraba pe nas decat pe gura. In momentul in care nasul se infunda cu mucus intarit sau din cauza fluxului crescut de scurgeri de fluide (rinoree), exista riscul sufocarii.

In plus, daca bebe sufera de congestie nazala in timp ce este alaptat sau hranit cu biberonul, respiratia pe gura devine imposibila, iar riscul de a se sufoca creste.

Pentru a preveni congestia nazala si a elibera caile respiratorii infundate ale bebelusului, este recomandat sa folosesti solutie salina. Are rolul de a subtia mucusul intarit, astfel incat sa poata fi aspirat mai usor, iar caile respiratorii eliberate.

Poti folosi aspiratorul nazal Nosko. Acesta a fost dezvoltat pentru utilizarea in siguranta la sugari si copii si este recomandat de medicii pediatri si ORL. Se poate desface in 5 piese separate, fiind foarte usor de curatat si sterilizat.

Inecare cu mucus

Excesul de mucus din timpul virozelor respiratorii poate determina aparitia altui risc: inecarea. Atunci cand mucusul nu este intarit, ci se scurge in mod excesiv in cavitatea bucala a copilului (rinoree), exista riscul ca bebe sa se inece cu el, intrucat nu are abilitatile necesare dezvoltate pentru a-l scuipa sau pentru a-si sufla nasul.

Pentru a preveni acest accident nedorit, este important sa-i aspiri continuu mucozitatile care se scurg din nasuc si sa-l tii intr-o pozitie corespunzatoare.

Tuse nocturna

Simptomele virozelor respiratorii au tendinta de a se inrautati pe timpul noptii. Daca bebe experimenteaza o rinoree severa, atunci mucusul in exces va avea tendinta de a se scurge pe gat in timpul noptii si de a determina aparitia tusei, o afectiune incomoda care-i perturba somnul si odihna.

Decongestionantele nazale, solutia salina si ridicarea capului copilului in timpul somnului ajuta un pic la ameliorarea acestui simptom incomod din timpul racelilor sau gripei.

Mai cunosti si alte probleme sau complicatii care pot fi cauzate de mucusul din nasucul bebelusului? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

smart-love-logo

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raceala bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre