Scoala Altfel la Muzeul Satului

/ / Modificat: 2016-04-19
Scoala Altfel la Muzeul Satului

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” desfasoara, in perioada 18 – 22 aprilie 2016, proiectul "Scoala Altfel la Muzeul Satului" dedicat activitatilor educative extracurriculare si extrascolare. 

Acest program a adus la Muzeul Satului peste 90.000 de copii si formatori cu scopul de a participa la ateliere interactive si vizite de descoperire, care permit cunoasterea patrimoniului etnologic.

Desfasurat la initiativa Ministerului Educatiei si Cercetarii stiintifice, sub genericul "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", programul isi propune implicarea copiilor, adolescentilor si a cadrelor didactice in activitati care sa corespunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor si sa puna in valoare capacitatile acestora in diferite domenii.

Anul acesta aduce in cadrul programarilor atelierelor noutati: atelier de jucarii din lemn, atelier de imprimat materiale textile, atelier Puzzle, atelier de desenat povesti, ghidaj specializat pe Instalatiile de tehnica populara din Muzeul Satului.

Oferta de educatie muzeala a Muzeului National al Satului  "Dimitrie Gusti" raspunde optiunilor si preferintelor grupurilor tinta - copii,  adolescenti - prin organizarea atelierelor de creatie: podoabe populare, papusi, icoane pe sticla, incondeiat oua, dansuri populare, teatru de umbre, felicitari precum si ghidajele de specialitate, tematice, care fac din acest program o mini-tabara, la mijloc de primavara.

Acestea sunt coordonate de mesteri populari si specialisti in educatie muzeala pentru dezvoltarea creativitatii, manualitatii si promovarea patrimoniului material si imaterial.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala altfel 2016 Activitati scoala altfel 2016

Articole recomandate

Citeste si despre