Incurajeaza-ti copilul sa invete ce-i place - Arte, public speaking si astronomie la Scoala de Arte si Maniere

/ / Modificat: 2017-04-25
Incurajeaza-ti copilul sa invete ce-i place - Arte, public speaking si astronomie la Scoala de Arte si Maniere

Le place copiilor sa experimenteze? Sigur ca da! In joaca, printre prieteni, invata lucruri noi, isi consolideaza cultura generala si chiar descopera ce le-ar placea sa faca atunci cand vor fi mari.

Ne bucuram sa le oferim si In luna mai, la Scoala de Arte si Maniere, subiecte interesante de explorat prin cursurile pe care le organizam: desen, actorie, vorbire in public (pentru adolescenti), storytelling prin teatru si astronomie.

Sa le luam pe rand:

Atelier de teatru pentru copii (7-12 ani), din 6 mai - Fiecare intalnire a acestui atelier este gandita astfel incat sa dezvolte creativitatea si capacitatea de a improviza a copiilor pe mai multe planuri: al imaginatiei, spontaneitatii, introspectiei, al simturilor sau al gestionarii emotiilor. Atelierul de teatru se va incheia cu improvizatia unei scurte scenete bazate pe un scenariu colectiv.

Atelier de Storytelling pentru copii (8-12 ani), din 6 mai - Cand esti mic, poate fi greu sa Iti gasesti locul intre cele doua roluri: copil ascultator sau copil povestitor. Intrebarea „cum a fost azi la scoala” primeste, de multe ori, un raspuns vag. La atelierul de storytelling le dam ocazia sa-si spuna fara constrangeri povestile, punctele de vedere asupra intamplarilor la care iau parte sau doar asista. Pornind de la exercitii de actorie, copiii invata sa comunice mai clar, cu mai mult curaj.

Curs de Desen: compozitie, perspectiva, constructie (9-13 ani), din 6 mai - Un carnetel si un creion pot deveni prieteni nedespartiti ai copilului tau. Daca deja Ii place sa deseneze si vrei sa aiba cateva repere in domeniul artelor, incurajeaza-l sa vina la cursul de desen.

Curs de Vorbire in public - pentru adolescenti (12-16 ani), din 6 mai - La scoala, elevii nu sunt educati sa vorbeasca in public, ci doar „ridicati in picioare la lectie”, ceea ce de multe ori e o pedeapsa, nu un privilegiu. Asta ii face sa isi piarda uneori dezinvoltura chiar si in comunicarea cu familia sau prietenii. Iar un adolescent are intotdeauna multe de spus.

Miraculosul cer instelat - Atelier de Astronomie pentru copii (8-13 ani), din 13 mai - Galaxii si constelatii, astronauti ce navigheaza prin spatiu, poate chiar fiinte ce traiesc pe vreo planeta Indepartata, cine stie ce ascunde cerul instelat? Uite ca cineva stie! Este vorba despre astronomul Adrian Sonka, care le va fi ghid copiilor printre planete rotitoare, stele, sori si alte lucruri fascinante.

Toate cursurile despre care ti-am povestit au loc in zile de sambata, majoritatea dimineata, de la ora 11:00. Sediul nostru se afla pe strada Popa Soare, la numarul 40, la etajul 1 al unei case prietenoase. Pe www.scoaladeartesimaniere.ro gasesti programul nostru, iar daca vrei sa faci o inscriere, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Scoala de Arte si Maniere reprezinta proiectul de cursuri interactive In domenii umaniste pentru copii initiat de Fundatia Calea Victoriei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre