Exista Mos Craciun? Cum sa raspunzi la cea mai dificila intrebare a lunii decembrie!

/ / Modificat: 2015-12-10
Exista Mos Craciun? Cum sa raspunzi la cea mai dificila intrebare a lunii decembrie!

Exista Mos Craciun? Cum sa raspunzi la cea mai dificila intrebare a lunii decembrie!

Pe masura ce se apropie Craciunul, copiii devin din ce in ce mai curiosi cu privire la cadourile pe care le vor primi. In acelasi timp, pentru ca aud tot soiul de povesti la gradinita, la scoala, sau la televizor, pentru ca il pe Mos Craciun in fiecare mall sau centru comercial, intrebarile dificile sunt inevitabile.

Si atunci, cum poti sa pastrezi nestirbita credinta copilului tau in magia Craciunului? Iata cateva sfaturi!

Un copil cu imaginatie bogata este un copil care crede in magie!

Este important sa stimulezi permanent imaginatia micutului tau. Copiii creativi cred in personaje de poveste, in supereroi si in puterile lor de a face bine, precum si in bucuria pe care Mosul o aduce odata ce intra in fiecare casa.

Asadar, asigura-te ca printre jucariile primite de la Mosul se afla si unele care ii pun mintea in miscare si incurajeaza-l sa isi creeze propriile personaje de poveste. Un astfel de exemplu este Play-Doh, super-plastilina cu ajutorul careia poate modela orice personaj.

Play-Doh este disponibil si in seturi cu figurine de renume precum Hulk sau Iron Man sau cu forme de cofetarie, care ii vor ajuta sa creeze propriile povesti. 

Daca vrei sa castigi un premiu special pentru copilul tau, precum un set Play-Doh, jocul Hungry Hungry Hippos, figurine Transformers sau seturi My Little Pony, intra aici  si participa la concurs!

Ajuta-l sa interactioneze cu Mos Craciun

Pentru ca cel mic sa creada in continuare in Mos Craciun este nevoie sa primeasca dovezi in ceea ce priveste existenta lui. Aici, orice parinte poate apela la diverse trucuri, precum costumarea unui apropiat in Mosul care vine sa ii dea cadouri celui mic, sau un apel telefonic de la Mos Craciun, care ii va permite copilului sa vorbeasca pret de cateva minute cu batranelul magic.

Mare atentie, insa, sa nu il prinda pe Mos in flagrant, recunoscandu-i vocea, trasaturile fetei sau imbracamintea.

"De ce nu ma intalnesc niciodata cu Mos Craciun?"

In cazul in care copilul banuieste ca Mos Craciun nu este real din cauza ca nu l-a vazut niciodata, explicatia este foarte simpla: Mosul este grabit pentru ca are de vizitat milioane de copii intr-o singura noapte.

Pentru fi convingatoare, ajuta-l pe cel mic sa "ii faca un test" Mosului. Explica-i ca batranelul nu refuza niciodata o prajitura asa ca indeamna-l pe cel mic sa lase langa brad o farfurie cu doua-trei prajiturele.

In dimineata de a doua zi, cand va gasi farfuria goala, ii va fi mai usor sa inteleaga ca vizitele Mosului sunt scurte si rapide. 

"Daca mosul este doar unul, de ce exista un Mos Craciun diferit la mall-uri?"

Intalnirea cu Mosii din centrele comerciale, inainte de data de 24 decembrie, sau reclamele de la televizor care il prezinta pe Mosul in diferite ipostaze sunt printre dificultatile cu care se confrunta un parinte in aceasta perioada.

Exista, totusi, un raspuns si pentru asta: Mosul are nevoie de ajutoare, care sa stea si cu copiii si sa se joace cu ei, cat timp el este in atelier cu spiridusii. In acelasi timp, Mosii din mall pot sa ii trasmita lui Mos Craciun daca cei mici sunt cuminti sau nu. 

Asadar, inocenta celor mici si credinta lor in magia Craciunului pot fi pastrate daca ai la indemana raspunsurile potrivite. Succes!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun fetite Cadouri craciun baietei Mos Craciun

Articole recomandate

Citeste si despre