Expozitie aeronautica si aerospatiala blockbuster la Sun Plaza intre 1 august si 8 octombrie

/ / Modificat: 2017-08-23
Expozitie aeronautica si aerospatiala blockbuster la Sun Plaza intre 1 august si 8 octombrie

Sun Plaza gazduieste in perioada 1 august - 8 octombrie expozitia aeronautica si aerospatiala ABOVE AND BEYOND, prezentata de Boeing si realizata in colaborare cu NASA si Muzeul de Aeronautica „Smithsonian” din Washington. Sunt asteptati la expozitie toti cei care isi doresc sa exploreze avioanele si navele spatiale care ne vor schimba vietile si lumea. Intrarea este gratuita.

Sun Plaza doreste sa le ofere clientilor sai experiente captivante, memorabile, fara precedent prin interactiunea cu componentele expozitiei, incurajandu-i sa tinteasca cat mai sus si sa-si indeplineasca visele facand imposibilul, posibil.

Venita pentru prima data in Romania, ABOVE AND BEYOND este o expozitie interactiva si multisenzoriala care celebreaza puterea inovatiei si bucuria zborului. De la masini zburatoare si avioane supersonice pana la lifturi spatiale si mega rachete, ABOVE AND BEYOND va duce vizitatorii mai repede (Faster), mai departe (Further) si mai sus (Higher) intr-o experienta unica.

Expozitia ocupa 578 mp si ofera demonstratii interactive ale inovatiei aviatice fara precedent, de la primele zboruri motorizate pana la cele mai noi inovatii de pe Pamant si din spatiu.

Vizitatorii se pot aventura in cinci galerii care contin zeci de displayuri interactive. Pot urca pana la marginea spatiului cu un lift - simulator sau pot testa designul propriului avion supersonic de vanatoare intr-un concurs de viteza in zbor. De asemenea, familiile sau grupurile de prieteni pot vedea ce simte o pasare intr-un stol, in timp ce participa la o experienta de zbor bazata pe senzori de miscare.

expozitie

expozitie-sun-plaza

Simularile de zbor, displayurile interactive, realitatea augmentata sunt exemple din ceea ce are expozitia de oferit pentru a intelege mai bine principiile zborului.

simulare-zbor

simulare-zbor-sun-plaza

Si cum cerul nu a fost niciodata limita, vizitatorii acestei expozitii:

• isi pot proiecta – si testa, de altfel – propriul avion supersonic;
• pot pilota drona chiar in centrul uraganului pentru a colecta informatii despre furtuna;
• isi pot intinde aripile pentru a experimenta zborul ca o pasare sau ca un avion futuristic cu aripile mobile;
• pot lua liftul catre marginea spatiului.

Iata cateva lucruri importante ce trebuie stiute despre expozitia ABOVE AND BEYOND:

• 3.5 milioane de oameni din intreaga lume s-au bucurat deja de aceasta experienta;
• La crearea acestei expozitii interactive au lucrat o multime de specialisti din domenii diferite, inclusiv experti in aviatie si in domeniul aerospatial, specialisti in istorie sau arhive, precum si ingineri si designeri.
• NASA este un partener cooperant al acestui proiect.
• Este prezentata in centre stiintifice importante si in muzee de zbor;
• A mai fost prezentata in Muzeul National de Aer si Spatiu „Smithsonian” (Washington DC), in Centrul Stiintific „Saint Louis” (Missouri), precum si in Muzeul Maritim National (Londra) sau in Centrul Scitech (Arabia Saudita).

Expozitia este gratuita si poate fi vizitata la parter si la etajul 1 in Sun Plaza.

ABOVE AND BEYOND – Galeriile expozitiei

Intrarea

• Digital Timeline: Un ecran interactiv arata vizitatorilor calendarul cu inventatorii si inventiile care au transformat lumea prin zbor.

• Beyond the limits: Un spatiu circular introduce vizitatorii in centrul expozitiei. Ei beneficiaza de o experienta senzoriala complexa – urmaresc un video de trei minute la o rezolutie uluitoare, cu sunet surround.

Galerii

UP

• Spread Your Wings: Experienta de zbor in grup, unde, cu ajutorul tehnologiei bazate pe senzori de miscare si grafica video, vizitatorii se transforma in pasari virtuale. Acestia exploreaza fortele zborului – ridicare, greutate, impingere si tragere – in timp ce se inclina sa ia directia sau dau din aripi ca sa zboare.

- Vizitatorii afla de ce pasarile pot sa zboare si ei nu.
- Vizitatorii se vad pe un ecran, transformati in mod magic in pasari
- Vizitatorii migreaza spre tropice in formatie de V

• Take Flight!: Modele 3D virtuale ilustreaza inovatiile cheie si stiinta din spatele lor. Vizitatorii aleg un model din sase aparate (balon, aeroplan, avion, racheta etc) si apoi zboara cu el si afla cum functioneaza.

FASTER

• Full Throttle: Principiile aerodinamicii sunt folosite de vizitatori ca sa deseneze virtuale avioane de vanatoare. Apoi, vizitatorii se pot intrece intr-o competitie de viteza in zbor.

• Shock Waves: Permite vizitatorului sa testeze un tunel aerodinamic.

HIGHER

• Elevator to Space: Vizitatorii se inalta catre orbita Pamantului intr-un lift spatial din viitor - in timpul urcarii vor vedea imagini din spatiu care le vor taia respiratia si le vor fi afisate informatii despre presiunea atmosferica, temperatura aerului, altitudine. Chiar inainte de intoarcerea pe Pamant, si mai multe ferestre se deschid pentru a oferi o vedere panoramica asupra Pamantului, pentru ca apoi sa urmeze o coborare cu toata viteza.

FARTHER

• Marathon to Mars: Realitatea augmentata le ofera vizitatorilor sansa de a experimenta zborul catre Marte.

• Future Spacecraft: Vizitatorii vor putea vedea primii care sunt inovatiile cu ajutorul carora spatiul va deveni accesibil pentru toata lumea.

• The Light Stuff: Cu ajutorul unui test de rezistenta (cu ciocanul) vizitatorii vor descoperi de ce materialele compozite, usoare si rezistente, ajuta avioanele sa zboare mai departe cu mai putin combustibil.

SMARTER

• Space Junk: Vizitatorii au un timp limita in care trebuie sa gaseasca solutii pentru eliminarea deseurilor spatiale.

• RoboFlyers: Vizitatorii lanseaza proprii lor roboti zburatori.

Pentru mai multe informatii intrati pe Facebook sau pe website.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente in bucuresti Evenimente 2017 Expozitie Evenimente parinti si copii

Articole recomandate

Citeste si despre