Date generale:

Dr. Gussi Ilinca Lucia medic specialist obstetrica - ginecologie, competente in ultrasonografie obstetricala si ginecologica, asistent universitar.

  • ginecolog
  • spital de stat

obstretica - ginecologie

sectia clinica obstetrica ginecologie I

Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino

-

pentru programari si informatii puteti suna la urmatoarele numere de telefon: 021.210.71.00 / 021.210.64.55 / 021.210.84.99

Dr Gussi Ilinca

trimis de Camelia

De la inceputul sarcinii am fost pacienta doamnei doctor Gussi Ilinca, fiind in evidenta medicala a acesteia, prezentandu-ma la toate examenele medicale stabilite, efectuand examenele de investigatie-ecografie, analize medicale, stabilite de aceasta Pe tot parcursul sarcinii, am fost asigurata, cu ocazia fiecarui control efectuat de doamna doctor, ca sarcina este in evolutie normala, ca fatul se dezvolta normal, ca nu exista probleme care sa indice vreo anomalie de dezvoltare a acestuia. Singurele recomandari medicale primite pe parcursul sarcinii au fost cele referitoare la efectuarea unor analize medicale.

De fiecare data cand mergeam la control, la intrebarea mea daca este necesar sa fac si alte investigatii sau analize, mi s-a raspuns ca nu este cazul pentru ca sarcina decurge in mod normal. Dimpotriva, avand in vedere varsta mea (28 ani) si evolutia sarcinii fara niciun fel de probleme, mi-a recomandat metoda nasterii naturale. (atasat documentele medicale).

Astfel ca, in ultima luna inaintea nasterii m-am prezentat saptamanal pentru ecografii si urmarirea evolutiei fiziologice a fatului. La momentul in care sarcina a ajuns la 40 de saptamani, doamna doctor Gussi Ilinca mi-a comunicat ca trebuie sa mai asteptam implinirea termenului pana la debutul travaliului. Acelasi raspuns l-am primit si in saptamana 41 de sarcina, in plus mentionand ca daca nu va debuta travaliul se va proceda la provocarea nasterii in cea de-a 42-a saptamana. (atasat documentele medicale).

Ultima ecografie facuta de doamna doctor a fost in data de 23.04.2013 spunandu-mi ca daca nu va incepe oricand altcandva travaliul, sa ma prezint la data de 25.04.2013 la spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino Bucuresti pentru a-mi face procedurile pentru provocarea nasterii.

Conform instructiunilor primite si intrucat travaliul nu a debutat, m-am prezentat la spital la data de 25.04.2013 la Camera de Garda a spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino Bucuresti. Nu a mai fost facuta vreo alta ecografie la data internarii. In vederea declasansarii travaliului mi-a fost administrata medicamentatie de cale perfuzabila. Travaliul a durat aproximativ 9 ore, iar dilatatia maxima si expulzia inceput in jurul orei 21:30. I-am repetat de nenumarate ori d-nei doctor Gussi Ilinca ca nu simt contractiile si ca nu stiu cand ar trebui sa trebui sa ma fortez pentru expulzarea fatului (inertie uterina), cu toate acestea nu am fost luata in considerare. Am fost controlata doar fizic de d-na doctor si de moasele de 2 schimburi si toata lumea mi-a zis ca este in regula totul atat cu mine cat si cu fatul. Expulzia faptului in sine a durat aproximativ 30 minute.

In final, pentru a determina nasterea copilului am fost apasata pe abdomen de catre una dintre moase. Copilul meu s-a nascut intr-o stare generala extrem de grava, cauzata de axfisie perinatala, circulara foarte stransa de CO pericervical, S-a procedat la manevre intesive de reanimare neonatala. Indicele Appgar primit la nastere a fost de 3 la 1 minut si de 5 la 5 minute.

Cosmarul nu s-a incheiat aici, copilul a fost tratat timp de 1 luna in cadrul sectiei de neonatologie din cadrul spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino Bucuresti, avand convulsii spontane si la manevrare, reflexe de supt si deglutitie absente, mai mult decat atat in primele 2 saptamani de viata fiind dependent de oxigen.

La intrebarea mea adresata d-nei doctor Gussi Ilinca despre ce care a fost cauza pentru care copilul meu se afla in acesta stare, am primit raspunsul ca nu-si explica ce s-a intamplat, probabil fiind vreo malformatie intrauterina ce nu a putut fi depistata prin metodele normale de urmarire a sarcinii, intrucat au mai fost cazuri de copii nascuti cu axfisie perinatala si nu au existat probleme.

Teoretic, stiu si eu cazuri de copii nascuti cu cordonul ombilical in jurul gatului prin nastere naturala, care nu au avut probleme dupa data nasterii si mai stiu, de la cursurile de prim ajutor , ca daca cordonul ombilical este infasurat prea strans in jurul gatului copilului, acesta trebuie taiat acum pentru a preveni sufocarea copilului si ca aceasta situatie este relativ rara, tocmai de aceea raspunsul doamnei doctor Gussi Ilinca nu mi se pare deloc profesional.

Din punctul meu de vedere mi-am incredintat viata mea si a copilului meu in mainele D-nei Dr. Gussi si a echipei medicale pe care o avea in subordine la momentul producerii nasterii si am crezut ca are pregatirea medicala necesara pentru a face diferenta intre o sarcina si o nastere normala si una cu probleme. De asemenea, am crezut ca are experienta necesara pentru a actiona in caz de urgente si de alua masurile care se cuvin. Este complet neprofesional sa afirmi ca de fapt nu stii ce s-a intamplat si sa invinovatesti tot victima.

Teoria dnei Dr. Gussi a fost demontata odata cu internarea la Clinica de Neurologie Pediatrica I din cadrul Spitalului clinic de psihiatire Prof. Dr. Alexandru Obregia unde in paragraful final se mentioaneza:

S-a pus problema etiologiei tulburarii severe de dezvoltare si daca suferinta hipoxica explica in totalitate severitatea epilepsiei la debut, insa screeningul metabolic normal a exclus in mare parte etiologia metabolica, pe cale de consecinta, axfisia perinatala este cauza pentru care victima copilul meu are, asa cum rezulta din biletul de externare de la Spitalului clinic de psihiatire Prof. Dr. Alexandru Obregia:

Tulburare globala a dezvoltarii, severa
Epilepsie cu debut neonatal
Crize focale motorii
Tulburari de vedere
Hepatopatie
Encefalomacie extinsa, severa

sau mai pe scurt, asa cum mi s-a comunicat pe intelesul meu, sa nu va asteptati ca acest copil sa fie un copil normal.

In prezent, copilul meu este in continuare in urmarirea Clinica de Neurologie Pediatrica I a Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof Dr. Alexandru Obregia, avand control saptamanal pentru urmarirea evolutiei epilepsiei, schimbarea periodica a tratamentului in functie de rezultatele la analizele de sange, EEG si efectuarea de sedinte kinetoterapie, hranirea se face prin gavaj, nu vede, nu aude, nu isi poate misca membrele controlat si nu-si poate ridica capul. In urma analizarii cazului de catre comisia pentru dizabilitati s-a eliberat un certificat medical privind incadrarea in gradul grav de handicap.

Consider ca d-na dr. Gussi Ilinca i-a luat copilul dreptul la o viata normala si o data cu el si noua, parintilor.

Raspunde acestui mesaj

Dr. Gussi Ilinca Lucia

trimis de pop alina marilena

Sunt insarcinata in 27 de saptamani, si o recomand pe dna.dr.Gussi cu toata increderea, la fel si pe dna Dora, o asistenta minunata, sunt doua persoane la care poti merge linistita, fara teama de nastere sau de frica de doctori!

Raspunde acestui mesaj

Un medic minunat

trimis de VRABIE CRISTINA

O recomand cu cea mai mare incredere pe dna dr.Ilinca Gussi. Este un medic extraordinar. Ani de zile am cautat un medic intelegator si rabdator, un medic fata de care sa ma simt confortabil. Asta pana am gasit-o pe dr Gussi. Anul trecut, cu ajutorul dansei, am nascut-o pe Ilinca, fetita mea iubita.

Raspunde acestui mesaj
vezi toate opiniile
76%
78%
78%
78%
78%
63%
Adresa

Ion Movila, 5-7, Bucuresti, Sectorul 1

Reper

-

Telefon

021.210.71.00 / 021.210.64.55 / 021.210.84.99

Site

www.spitalul-cantacuzino.ro

Email

cantacuzino@spitalul-cantacuzino.ro


Intrebari frecvente Propune medic