Dieta alimentara pentru conceperea unui baiat

/ / Modificat: 2017-02-03
Dieta alimentara pentru conceperea unui baiat

Dieta alimentara pentru conceperea unui baiat este bogata in calorii si nutrienti. Femeile care consuma alimente bogate in nutrienti ca potasiul (se poate gasi in banane), calciul si vitaminele C, D si B12 au mai multe sanse sa conceapa un baiat.

alimentatie-dieta

Studii stiintifice

Un nou studiu efectuat in Anglia a demonstrat ca femeile pot influenta sexul bebelusului prin dieta alimentara in preconceptie. Femeile pot astfel face o alegere cu privire la sexul copilului prin felul alimentatiei din preconceptie.

Studiul, efectuat pe 740 de femei, a relevat faptul ca un aport caloric mai mare creste probabilitatea ca bebelusul sa fie de sex masculin. Femeile care consuma mese mai copioase au sanse mai mari sa conceapa un baiat decat cele care tin diete alimentare stricte.

Studiul a fost efectuat la universitatile Oxford si Exeter si a monitorizat obiceiurile alimentare a 740 de femei in timpul primei sarcini. La sfarsitul programului medicii le-au recomandat femeilor care vor sa conceapa un baietel sa adopte o dieta bogata in calorii, dar si sanatoasa. Este foarte important, pentru cele care vor sa aiba baieti, sa nu sara peste micul dejun si sa manance cereale zilnic, pentru a-si maximiza sansele.

Cercetatorii au precizat ca o dieta mai bogata in calorii inainte de conceptie creste sansele de a avea un baiat de la 10 la 11 baieti la fiecare 20 de nasteri.

Acest lucru ar putea explica de ce nasterile de baieti in tarile mai dezvoltate din vest sunt intr-o oarecare scadere. Femeile din tarile mai dezvoltate tin diete de slabit sarace in calorii, fac mai mult sport si au mai multe sanse sa conceapa fete.

Mananca sanatos

Medicii le recomanda totusi femeilor sa nu exagereze cu mancarea, chiar daca acest lucru le-ar putea spori sansele de a avea un baiat. O nutritie echilibrata este importanta pentru sustinerea unei sarcini sanatoase si pentru nasterea unui bebelus sanatos, indiferent de sexul lui.

Nu manca numai calorii goale (din chipsuri, junk food, ciocolata, sucuri etc). Incearca sa mananci alimente variate si sanatoase, mai ales lactate, fructe, legume si proteine.

Citeste si Dieta pentru a concepe o fata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concepere baietei Concepere baieti Sexul copilului

Articole recomandate

Citeste si despre