Clubul Copiilor Berca Buzau aduce frumusetea folclorului buzoian pe scena Festivalului Tineretii din Mangalia

/ / Modificat: 2015-06-19
Clubul Copiilor Berca Buzau aduce frumusetea folclorului buzoian pe scena Festivalului Tineretii din Mangalia

Clubul copiilor “Berca Buzau”, coordonat de profesorul Florentina Popescu, va aduce pe scenaFestivalului Tineretii din Mangalia, desfasurat in perioada 22 iunie – 5 iulie, frumusetea unica a folclorului buzoian. Spectacolul sustinut de talentatii copii ai cercului de muzica va cuprinde doine, balade si cantece populare de pe Valea Buzaului, preluate din repertoriul unor artisti de renume ai zonei, precum Benone Sinulescu, Viorica Sandu si Nicolae Oprisan.

Cea de-a 11-a editie a Festivalului Tineretii din Mangalia inseamna, pentru membrii Clubului Copiilor Berca Buzau, bucuria de a aduce din nou in fata publicului o reprezentatie unica, in care dragostea pentru folclor, mandria apartenentei la plaiurile buzoiene, traditiile zonale si portul popular se impletesc armonios si dau nastere unor trairi speciale in sufletele spectatorilor.

Profesorul coordonator al grupului, Florentina Popescu, se pregateste impreuna cu elevii sai talentati sa reprezinte cu succes comuna Berca si Valea Buzaului, prin cantec si port popular impecabil, in fata unui juriu de exceptie:

"Nu mai avem foarte mult timp la dispozitie, asa ca ne pregatim in continuare aproape in fiecare zi, astfel incat pe scena plutitoare de la Mangalia sa convingem juriul și publicul ca Buzaul are tinere talente care merita sa fie ascultate si promovate. Va asteptam la Mangalia, in perioada 22 iunie - 5 iulie, la Festivalul Tineretii, sa ne sustineti si sa ne incurajati si in evenimentele ce mai urmeaza sa le pregatim!", transmite cu mandrie Florentina Popescu.

Premii_clubul_copiilor_Berca_Buzau

Talentatii elevi ai cercului de muzica vor interpreta balade, doine, cantece populare reprezentative pentru zona din care provin si isi vor etala costumele populare de o frumusete fara cusur. In cadrul sectiunii de muzica populara, vor evolua pe scena 9 solisti, un duet si grupul vocal "Dragaicutele" cu varste cuprinse intre 7-18 ani iar in cadrul sectiunii de muzica usoara,vor  participa 7 solisti cu varste intre 6 - 15 ani.

Despre Clubul Copiilor Berca Buzau

Clubul Copiilor Berca Buzau este format din tineri solisti pasionati de muzica si indrumati de o profesoara ambitioasa, cu ajutorul careia impresioneaza audienta tuturor spectacolelor pe care le sustin in tara. 

Infiintat in anul 2008, cercul de muzica coordonat de doamna profesor Florentina Popescu pune pret pe munca, perseverenta si implicare. Grupul artistic mizeaza si pe o relatie buna intre profesor si copii, dar si intre profesor si parintii tinerilor talentati. De altfel, parintii copiilor sunt foarte implicati in activitatea artistica a grupului artistic, fiind ei insisi cu dragoste de folclor, traditii si obiceiuri zonale ce merita cinstite in fata marelui public.

Clubul Copiilor Berca Buzau se mandreste cu o serie intreaga de participari la concursuri nationale, dar si cu numeroasele  premii si trofee obtinute de catre solisti si grupul vocal, atat la muzica populara cat si la muzica usoara, obtinute ca o incununare a eforturilor depuse deopotriva de tinerii solisti si de profesorul lor indrumator (Trofeul Festivalului Tineretii-editia a X-a-sectiunea folclor-Alexandra Panaete).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Festivaluri Festival copii

Articole recomandate

Citeste si despre