Publicitate | Contact

Login
x
Utilizator:
Parola:
login
Am uitat parola

Ai o intrebare?
Comunitatea Copilul.ro
iti raspunde!

Raspunsuri la Intrebari Recente
alo? buna Ana sau Elena?
alo? buna Ana sau Elena?
De la iasmine
    Pro sau contra legii Cos - Bebe
Legea Cos-Bebe

Legea COS - BEBE
privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti


Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege:
Art. 1 - (1) Se acorda gratuit pentru nou-nascutii in unitatile spitalicesti produse pentru ingrijirea nou nascutilor, haine si lenjerie in limita unei valori de 150 lei/nou-nascut. Limita valorica cuprinde pretul produselor cheltuielile de transport, distributie si depozitare a acestora, dupa caz.
(2) Trusoul pentru nou-nascuti se acorda o singura data, la iesirea din maternitate, pentru fiecare nou-nascut.
(3) Limitele valorii trusoului pentru nou nascut, prevazute la alin. 1, se actualizeaza prin hotararea Guvernului in functie de evolutia preturilor si a tarifelor.
(4) Regulamentul pentru desfasurarea licitatiei, cantitatea, calitatea, lista sortimentelor de produse, modul de prezentare, precum si conditiile de eligibilitate ale ofertantilor se vor aproba prin hotarare a Guvernului.
Art. 2. (1) Sumele aferente acordarii drepturilor prevazute la art. l se suporta din bugetele locale ale judetelor, sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz.
(2) Pentru aplicarea prevederilor prezentei legi vor fi acordate sume defalcate din venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale.
(3) Sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat catre bugetele locale se repartizeaza pe unitati administrativ teritoriale prin hotarare a consiliului judetean sau a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, cu asistenta si asistenta tehnica de specialitate a Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului.
Art. 3. - Produsele, transportul si si distributia acestora la unitatile spitalicesti se contracteaza de catre consiliile judetene, consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, respectiv ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, cu asistenta Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului, cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare.
Art. 4. (1) Pentru ducerea la indeplinire a prezentei legi se contitue la nivelul judetelor si a Municipiului Bucuresti o comisie alcatuita din: prefect, presedintele consiuluilui judetean, primarii sectoarelor Municipiului Bucuresti, respectiv ai comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, directorul Directiei Judetene pentru Protectia Copilului, directorul general al Directiei de Sanatate Publica, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice si directorului executiv al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor si, respectiv, al Municipiului Bucuresti.
(2) Componenta nominala a comisiei prevazuta la ali. (1) , se aproba prin ordin al prefectului, care este si coordonatorul acesteia.
(3) Comisia astfel constituita are obligatia sa urmareasca si sa verifice buna functionare a procesului de aprovizionare si conditiile igienico-sanitare, privind distributia catre parinti a produselor.
(4) Ordonatorii principali de credite pentru efectuarea platilor catre furnizori sunt presedintii consiliilor judetene sau primarii, dupa caz.
Art. 5. - Nerespectarea prevederiilor prezentei legi atrage raspunderea disciplinara, administrativa, civila sau penala, dupa caz.
Art. 6 - Prezenta lege intra in vigoare la 1 ianuarie 2006.
Tu ce parere ai? Esti pro sau contra adoptarii acestei legi?
VOTEAZA
Pagina mea
 
Zodiac
   • Zodiac floral
   • Zodiac arboricol
   • Zodiac totemic
   • Zodiac european
   • Zodiac chinezesc

Parteneri
Content is comming here as you probably can see.Content is comming here as you probably can see.