Atelierele Animalium la Antipa

/ / Modificat: 2016-10-11
Atelierele Animalium la Antipa

Atelierele Animalium la Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si editura Humanitas ii invita pe cei mici la atelierele „ANIMALIUM LA ANTIPA”, un proiect desfasurat in perioada 12 – 30 octombrie, de marti pana vineri in expozitia permanenta a Muzeului. Programul destinat scolilor are in componenta o serie de ateliere interactive care au ca punct de plecare atlasul „Animalium”, aparut in luna septembrie la editura Humanitas.

Cine poate participa?

Elevii din clasele I – IV, care vor veni insotiti de un cadru didactic.

Unde are loc atelierul?

La parterul Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, in partea dedicata faunei mondiale. Vor fi implicate in joc animalele din diorame, dar si preparatele in formol sau alcool.

Cand?

Incepand cu 12 octombrie pana pe 30 octombrie, de marti pana vineri, intre orele 12.00 si 15.00. Frecventa va fi stabilita in functie de programul scolilor.

Cum se desfasoara?

Clasa se va imparti in echipe. Fiecare echipa va avea cate un insotitor din partea Muzeului. Vor fi 4 echipe a cate 5 copii care vor primi cate 10 intrebari (sub forma unor ghicitori) despre animale. Raspunsul la aceste ghicitori le este oferit sub forma unui indiciu.

Copiii vor identifica in dioramele si preparatele umede expuse la parterul Muzeului animalele gasite si vor nota in dreptul ghicitorii indiciul din panoul explicativ din fata dioramei.

Durata atelier: 40 – 45 minute

Participarea este gratuita iar inscrierea claselor se poate face pe adresa de email info@antipa.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii Muzeul grigore antipa

Articole recomandate

Citeste si despre