7 traditii distractive de aplicat de Ziua Copilului

/ / Modificat: 2023-05-31
7 traditii distractive de aplicat de Ziua Copilului

Traditiile distractive de Ziua Copilului sunt "sarea si piperul" acestei sarbatori si cele care o fac sa devina cu adevarat speciala pentru fiecare familie in parte. Creati-va traditii proprii de 1 Iunie si respectati-le in fiecare an, pentru a va face mereu amintiri nepretuite alaturi de prichindelul vostru. Iata cateva idei de activitati din care sa va inspirati si pe care sa le integrati, anual, in programul familiei, de Ziua Copilului!

Ridicarea unui zmeu

Crearea si ridicarea unui zmeu este una dintre cele mai frumoase si distractive activitati pe care le poti face cu prichindelul tau. Si ce moment mai potrivit pentru a inalta un zmeu in inaltul cerului decat de Ziua Copilului?!

Desene cu creta pe asfalt

Desenele cu creta pe asfalt reprezinta o alta activitate deosebita pe care o poti transforma cu succes intr-o traditie de familie, in data de 1 Iunie. Inarmati-va cu bucati de creta colorata, mergeti la plimbare in zonele special amenajate din parcuri si distrati-va desenand tot soiul de modele deosebite si interesante.

Imbratisari si sarutari

Faceti o traditie din a va imbratisa si saruta cat mai des, de Ziua Copilului. De la trezire si pana la culcare, "albeste-ti" copilul de la atatea pupaturi insotite de declaratii de dragoste si imbratisari calde, asa cum numai un parinte stie sa le daruiasca.

Poti stabili chiar un numari de imbratisari si pupici ce trebuie oferite si primite in fiecare an de 1 Iunie.

Concert special

O alta traditie distractiva pe care o puteti implementa in programul recreational de 1 Iunie este un concert special, cu cantecele inventate de voi, pe care sa-l organizati la voi acasa. Lasa copilul sa fie artistul talentat care sa va incante cu cele mai simpatice melodii, iar tu, impreuna cu alti membri ai familiei, publicul nerabdator sa il sustina in recital.

Distrati-va copios pregatind o miniscena pentru prichindel, adunand toate instrumentele muzicale laolalta si exersand cu micutul pentru momentul in care isi va sustine minirecitalul in fata celor dragi. Este o traditie minunata pe care o puteti aplica in fiecare an, pana cand copilul creste maricel.  

Prepararea unui desert special

Noteaza in carnetelul tau cu retete un desert special, pe care sa il prepari o data pe an, doar de Ziua Copilului. Doar in acest fel va capata o valoare speciala pentru cel mic si, de fiecare data cand il va vedea sau degusta in viitor, isi va aminti de frumoasele momente pe care le petreceati impreuna de Ziua Copilului, dar si de traditiile personalizate pe care le tineati cu sfintenie in fiecare an.

Nu uita sa implici si micutul in prepararea acestui desert special si sa il savurati in sanul familiei, alaturi de toti cei dragi.  

O fapta buna

Nu lasati sa treaca Ziua Copilului fara sa faceti o fapta buna. Transformati acest gest generos intr-o traditie pe care sa o puneti in practica cat mai des. Insa alegeti un gest umanitar special care sa marcheze ziua de 1 Iunie. De exemplu, puteti sa strangeti jucarii vechi, sa faceti un pachetel si sa mergeti cu el la un orfelinat de copii sau la niste prichindei nevoiasi, care se vor bucura de ele.

De Ziua Copilului, niciun copil nu ar trebui sa ramana nesarbatorit. Este un gest frumos, umanitar, si o ocazie potrivita de a vorbi cu micutul tau despre astfel de acte caritabile si importanta lor.  

Cititul unei povesti speciale

Probabil ca i-ai citit, pana acum, zeci de povesti frumoase prichindelului tau, insa doar una dintre ele este speciala pentru el. Daca in restul anului, copilul descopera povestioare noi si frumoase ale copilariei, de Ziua Copilului, reciteste-i povestea preferata si fa-o intr-un cadru special.

Stati impreuna in patut, cu cartea in mana, imbratisati, cu un pahar cu lapte si o farfuriuta cu fursecuri langa si citeste-i cu intonatie si multa dragoste din paginile carticelei preferate. Ce traditie poate fi mai frumoasa pentru copil decat sa se relaxeze in bratele calde si iubitoare ale mamicii, ascultand aventurile eroilor preferati si rontaind fursecuri?

Voi ce traditii speciale aveti in familie, de Ziua Copilului? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati Ziua Copilului 1 Iunie copii

Articole recomandate

Citeste si despre